Suovas pirko

Betyg 2.2 av 5.
11 personer har röstat
0
Suovas pirko

Ett mustigt recept på souvas pirko som är Lapplands traditionella landskapsrätt. Du gör den härliga grytan av bland annat souvas, schalottenlök, majrovor och potatis. Servera med smörat, mjukt tunnbröd!

Suovas pirko

Ingredienser

6 portioner
1 kg  suovas
4   schalottenlökar
2   morötter
2   majrovor
vatten
konc viltfond (beräkna 1 msk fond per 5 dl vatten)
600 g  mandelpotatis
salt

Gör så här

Tips

Rödbets- och pepparrotsrasp
Skala och riv färska rödbetor fint. Blanda med finriven pepparrot, flytande honung, färskpressad citronjuice
och salt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.2 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Glaserad majrova
Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Majrova med citron och timjan
Betyg 3.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörsvängd majrova med kantarell
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karamelliserade majrovor med smålök och russin
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inlagd majrova
Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad potatis med bellaverde och slaw på majrova
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga