Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Suovas pirko

Ett mustigt recept på souvas pirko som är Lapplands traditionella landskapsrätt. Du gör den härliga grytan av bland annat souvas, schalottenlök, majrovor och potatis. Servera med smörat, mjukt tunnbröd!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i 2-3 cm stora bitar. Skölj och lägg i en stor kastrull.
  2. Skala löken. Skala och skär morot och majrova i grova bitar. Lägg grönsakerna i kastrullen. Häll på vatten + fond så att det täcker. Låt koka ca 25 minuter eller tills köttet är mört.
  3. Ta bort skummet med en sked. Tillsätt ev mer vatten. Skala potatisen och lägg i kastrullen och låt koka med ca 10 minuter tills den är mjuk. Smaka av med salt.
  4. Servera med smörat, mjukt tunnbröd.

Tips

Rödbets- och pepparrotsrasp
Skala och riv färska rödbetor fint. Blanda med finriven pepparrot, flytande honung, färskpressad citronjuice
och salt.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg suovas
  • 4 schalottenlökar
  • 2 morötter
  • 2 majrovor
  • vatten
  • konc viltfond (beräkna 1 msk fond per 5 dl vatten)
  • 600 g mandelpotatis
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?