Karamelliserade majrovor med smålök och russin

Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Karamelliserade majrovor med smålök och russin

Dessa söta karamelliserade majrovor är ett utmärkt tillbehör till vilt eller kalkon. Du bryter av den söta karmelliseringen med lite balsamvinäger och lägger till några syltlökar och lite russin för fyllighet och smak till majrovorna.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Karamelliserade majrovor med smålök och russin

Ingredienser

4 portioner
500 g  majrovor
1 msk  smör
1 msk  olivolja
2 msk  socker
1/2 dl  balsamvinäger
1/2 dl  russin
1 dl  syltlök
2 dl  vatten
1 msk  konc kalvfond
salt och peppar
1 msk  finhackad färsk timjan
1 msk  finhackad persilja

För alla

Läs noga ingredienserna på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör mjölkproteinfri: använd enbart olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör. Byt ut kalvfonden mot annan fond utan mjölktillsats.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Glaserad majrova
Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörsvängd majrova med kantarell
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Suovas pirko
Betyg 2.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Majrova med citron och timjan
Betyg 3.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnspytt med kryddig korv och pepparrotkräm
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Inlagd majrova
Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga