Karamelliserade majrovor med smålök och russin
Dessa söta karamelliserade majrovor är ett utmärkt tillbehör till vilt eller kalkon. Du bryter av den söta karmelliseringen med lite balsamvinäger och lägger till några syltlökar och lite russin för fyllighet och smak till majrovorna.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002
Ingredienser
4 portioner
500 g majrovor
1 msk smör
1 msk olivolja
2 msk socker
1/2 dl balsamvinäger
1/2 dl russin
1 dl syltlök
2 dl vatten
1 msk konc kalvfond
salt och peppar
1 msk finhackad färsk timjan
1 msk finhackad persilja
För alla
Läs noga ingredienserna på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör mjölkproteinfri: använd enbart olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör. Byt ut kalvfonden mot annan fond utan mjölktillsats.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer