Karamelliserade majrovor med smålök och russin | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Karamelliserade majrovor med smålök och russin

Dessa söta karamelliserade majrovor är ett utmärkt tillbehör till vilt eller kalkon. Du bryter av den söta karmelliseringen med lite balsamvinäger och lägger till några syltlökar och lite russin för fyllighet och smak till majrovorna.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär majrovorna i (2-3) klyftor.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och olivolja. Bryn majrovorna i ca 5 minuter. Rör om då och då.
  3. Strö över sockret och låt smälta, karamellisera, med rovorna.
  4. Häll på balsamvinäger och låt småkoka i ett par minuter eller tills hälften av vätskan kokat bort.
  5. Tillsätt russsin, syltlök vatten och kavlfond. Salta och peppra. Låt koka ihop på medelvärme i ca 10 minuter eller tills vätskan börjar få en sirapsliknande konsistens.
  6. Rör ner timjan och persilja. Servera som tillbehör till vilt, kalkon eller stekar.

För alla

Läs noga ingredienserna på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör mjölkproteinfri: använd enbart olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör. Byt ut kalvfonden mot annan fond utan mjölktillsats.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g majrovor
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk socker
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 1/2 dl russin
  • 1 dl syltlök
  • 2 dl vatten
  • 1 msk konc kalvfond
  • salt och peppar
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 1 msk finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan