Rostad paprika med tomat och mozzarella
Tomat och mozzarella är en oslagbar kombination som aldrig slår fel. Här får smakkompisarna sällskap av paprika som rostas mjuk och söt i ugnen tillsammans med tomaterna. Toppa grönsakerna med mozzarellan och servera gärna med en bit bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022
Ingredienser
6 portioner
3 paprikor
400 g körsbärstomater
3 vitlöksklyftor
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 dl olivolja
2 buffelmozzarella (à 125 g)
1 kruka basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi791 KJ / 189 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein8 g
Kommentarer
Fantastiskt gott! Såsen som blir är god att blanda med kokta bönor och mixa till dipp eller smörgåspålägg, kanske med lite rester av de ugnsrostade tomaterna och paprikorna.
Maj
2023-08-06Så gott som tillbehör till hamburgare!
Anna-karin
2022-10-08Gott tillsammans med ett nybakat rågbröd.
Irene
2022-10-07