Bruschetta med varm tomatsallad och buffelmozzarella

Genom att först rosta tomaterna i ugn får de en djupare smak med mogen sötma. Låt vitlök, sardeller och färsk timjan gå med i ugnen och du har en fantastisk tomatsallad till en bit bröd och en god buffelmozzarella. Låt gärna gästerna göra sin egen bruschetta.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Ingredienser
6 portioner
Varm tomatsallad
500 g körsbärstomater (gärna olika färger)
2 vitlöksklyftor
3 sardellfiléer
3 msk hackad färsk timjan
1 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
olivolja
Bröd
6 skivor ljust surdegsbröd
1 dl pesto
2 buffelmozzarella (à 125 g)
Gör så här
00:20:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1654 KJ / 395 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater36 g
Protein16 g
Kommentarer
Det här är så gott! Jag gör det dock mindre omständigt och kör allt i en gjutjärnspanna-enkelt!
Charlotta
2020-05-25Hej Cecilia! Ja, det kan man verkligen undra! Tyvärr ett misstag av oss som vi såklart genast har rättat till. Tack för att du hörde av dig till oss!
Ica-köket
2016-10-07Låter gott, men varför får jag upp detta när jag söker på vegetariska maträtter?
Cecilia
2016-10-06