Rostad palsternackspuré med brynt smör och hasselnötter
Rostad palsternackspuré är ett smakrikt tillbehör till både kött och fisk. I detta recept får den söta rostade palsternackan sällskap av härligt brynt smör, rostade hasselnötter och små bitar av salt rökt makrill, perfekt som förrätt. Mycket gott!
Ingredienser
4 portioner
5 palsternackor (à ca 100 g)
3 msk olja
salt
svartpeppar
2 dl crème fraiche
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk vatten
1 dl hasselnötter
50 g smör
100 g rökt makrill
1 kruka dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2593 KJ / 620 kCal
Fett55 g
Salt1.7 g
Kolhydrater18 g
Protein11 g
Kommentar
Enkelt att laga och mycket gott i smak. Serverades med stekta svamp och hasselnötter
Inga
2021-05-26