Rostad palsternackspuré med brynt smör och hasselnötter

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
1
Rostad palsternackspuré med brynt smör och hasselnötter

Rostad palsternackspuré är ett smakrikt tillbehör till både kött och fisk. I detta recept får den söta rostade palsternackan sällskap av härligt brynt smör, rostade hasselnötter och små bitar av salt rökt makrill, perfekt som förrätt. Mycket gott!

Rostad palsternackspuré med brynt smör och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
5   palsternackor (à ca 100 g)
3 msk  olja
salt
svartpeppar
2 dl  crème fraiche
1 tsk  vitvinsvinäger
2 msk  vatten
1 dl  hasselnötter
50 g  smör
100 g  rökt makrill
1   kruka dill

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Palsternackspurén är också ljuvlig att servera till smörstekt svamp!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Enkelt att laga och mycket gott i smak. Serverades med stekta svamp och hasselnötter

Inga

2021-05-26

Näringsvärde per portion

Energi2593 KJ / 620 kCal
Fett55 g
Salt1.7 g
Kolhydrater18 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Palsternacks- och morotspaté i mikrougn
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfrukter med ost- och nöttäcke
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Korv på Enköpingsvis
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stekt torsk med ärtpesto
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hasselnötsbollar
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga