Rostad palsternackspuré med brynt smör och hasselnötter
Rostad palsternackspuré är ett smakrikt tillbehör till både kött och fisk. I detta recept får den söta rostade palsternackan sällskap av härligt brynt smör, rostade hasselnötter och små bitar av salt rökt makrill, perfekt som förrätt. Mycket gott!
Ingredienser
4 portioner
5 palsternackor (à ca 100 g)
3 msk olja
salt
svartpeppar
2 dl crème fraiche
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk vatten
1 dl hasselnötter
50 g smör
100 g rökt makrill
1 kruka dill
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Tips
Palsternackspurén är också ljuvlig att servera till smörstekt svamp!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2593 KJ / 620 kCal
Fett55 g
Salt1.7 g
Kolhydrater18 g
Protein11 g
Kommentar
Enkelt att laga och mycket gott i smak. Serverades med stekta svamp och hasselnötter
Inga
2021-05-26