Rostad palsternackspuré med brynt smör och hasselnötter

2
1
Rostad palsternackspuré med brynt smör och hasselnötter

Rostad palsternackspuré är ett smakrikt tillbehör till både kött och fisk. I detta recept får den söta rostade palsternackan sällskap av härligt brynt smör, rostade hasselnötter och små bitar av salt rökt makrill, perfekt som förrätt. Mycket gott!

Skriv ut
Rostad palsternackspuré med brynt smör och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
5
palsternackor (à ca 100 g)
3 msk
olja
-
salt
-
svartpeppar
2 dl
crème fraiche
1 tsk
vitvinsvinäger
2 msk
vatten
1 dl
hasselnötter
50 g
smör
100 g
rökt makrill
1
kruka dill

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Palsternackspurén är också ljuvlig att servera till smörstekt svamp!

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Inga

2021-05-26

Enkelt att laga och mycket gott i smak. Serverades med stekta svamp och hasselnötter

Näringsvärde per portion

Energi 2593 KJ / 620 kCal
Fett 55 g
Salt 1.7 g
Kolhydrater 18 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept