Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Palsternacks- och morotspaté i mikrougn

En vegetarisk palsternacks- och morotspaté som du tillagar i mikrougn. Patén ger du ett fint randigt mönster genom att varva palsternacksmoset med morotsmos i formen före den tillagas på full effekt. Vackert och gott på samma gång.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala palsternackorna och morötterna och dela dem i mindre bitar. Lägg dem var för sig i formar med ett par msk vatten. Täck formarna och koka morötterna och palsternackorna, en form i taget, på full effekt 4-5 min.
  2. Mosa eller mixa grönsakerna var för sig och blanda i hälften av ägg och crème fraiche i vardera. Krydda med salt och peppar och blanda ner grovhackade hasselnötter.
  3. Smörj en avlång porslins- eller plastform (ca 1.2 liter, för 4 port) och lägg ett smörgåspapper i botten. Smörj även detta.
  4. Häll först i hälften av palsternacksmoset. Häll därefter i morotsmoset och fyll på med resten av palsternacksmoset. Släta till ytan. Täck formen och tillaga på full effekt (max 800 W) 8-10 min. Låt stå en stund för värmeutjämning. Stjälp upp patén och låt den svalna eller bli kall. Servera som ensamrätt med en gräddfilssås, sallad och bröd eller som tillbehör till kött- och fiskrätter.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 - 3 1/2 palsternackor
  • 2 - 2 1/2 morötter
  • vatten
  • 4 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl hasselnötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2260 kJ / 540 kCal
Fett: 37 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer