Rostad palsternackspuré med brynt smör och hasselnötter

Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Rostad palsternackspuré med brynt smör och hasselnötter

Rostad palsternackspuré är ett smakrikt tillbehör till både kött och fisk. I detta recept får den söta rostade palsternackan sällskap av härligt brynt smör, rostade hasselnötter och små bitar av salt rökt makrill, perfekt som förrätt. Mycket gott!

Rostad palsternackspuré med brynt smör och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
5 palsternackor (à ca 100 g)
3 msk olja
salt
svartpeppar
2 dl crème fraiche
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk vatten
1 dl hasselnötter
50 g smör
100 g rökt makrill
1 kruka dill

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Enkelt att laga och mycket gott i smak. Serverades med stekta svamp och hasselnötter

    Inga

Näringsvärde per portion

Energi2593 KJ / 620 kCal
Fett55 g
Salt1.7 g
Kolhydrater18 g
Protein11 g

Testa liknande recept

  • Korv på Enköpingsvis
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rotfrukter med ost- och nöttäcke
    Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt torsk med ärtpesto
    Betyg 3.2 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hasselnötsbollar
    Betyg 3.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad