Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Kryddrostade kikärter

Kryddiga kikärter som får smak av chili, vitlök, kanel och koriander. Rosta dem i ugnen för att få till den krispiga konsistensen. Servera de kryddrostade ärterna som tilltugg till fördrinken eller som snacks till fredagsmyset.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Häll av, skölj och låt kikärterna rinna av väl. 
  3. Blanda olja, vitlök, kryddor och salt i en bunke. Tillsätt kikärterna och blanda ordentligt.
  4. Sprid ut dem på en bakpappersklädd plåt och rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills de är krispiga.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: ca 3 dl
  • 1 förp, kokta kikärter (à 380 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 744 kJ / 177 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept