Kryddrostade kikärter
Kryddiga kikärter som får smak av chili, vitlök, kanel och koriander. Rosta dem i ugnen för att få till den krispiga konsistensen. Servera de kryddrostade ärterna som tilltugg till fördrinken eller som snacks till fredagsmyset.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017
Ingredienser
ca 3 dl
1 förp, kokta kikärtor (à 380 g)
2 msk olivolja
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk malen kanel
1 tsk malen koriander
1 krm chiliflakes
2 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi744 KJ / 177 kCal
Fett11 g
Salt1.4 g
Kolhydrater13 g
Protein6 g
Kommentarer
Jag sänkte värmen och hade de i ugnen lite längre tid. De blev goda och knapriga
Katja
2020-01-09lite längre tid. De blev goda och knapriga
Katja
2020-01-09Ingen fara med hoppande eller "poppande" kikärtor för min del, men ugnen blev väldigt kladdig efteråt... Det skvätte nog en del! God smak men lite trist konsistens på kikärtorna, krispiga blev de inte!
Åsa
2017-12-30