Kryddrostade kikärter

10
3
Kryddrostade kikärter

Kryddiga kikärter som får smak av chili, vitlök, kanel och koriander. Rosta dem i ugnen för att få till den krispiga konsistensen. Servera de kryddrostade ärterna som tilltugg till fördrinken eller som snacks till fredagsmyset.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Kryddrostade kikärter

Ingredienser

ca 3 dl
1
förp, kokta kikärter (à 380 g)
2 msk
olivolja
1
riven vitlöksklyfta
1 tsk
malen kanel
1 tsk
malen koriander
1 krm
chiliflakes
2 krm
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Katja

1/9/2020

Jag sänkte värmen och hade de i ugnen lite längre tid. De blev goda och knapriga

Katja

1/9/2020

lite längre tid. De blev goda och knapriga

Åsa

12/30/2017

Ingen fara med hoppande eller "poppande" kikärtor för min del, men ugnen blev väldigt kladdig efteråt... Det skvätte nog en del! God smak men lite trist konsistens på kikärtorna, krispiga blev de inte!

Näringsvärde per portion

Energi 744 KJ / 177 kCal
Fett 11 g
Salt 1.4 g
Kolhydrater 13 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept