Rostad majspolenta med het linssås

19
1 Klimatsmart
Rostad majspolenta med het linssås

Vi säger bara en sak: krämigt! En linssås som hettats upp med smaker från chili möter upp en otroligt len och smakrik polenta innehållande bland annat växtbaserad ost och färsk persilja. Sen, för att bryta av krämigheten serverar du kvällens middag med krispig sallad och pumpafrön med härligt tuggmotstånd!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2021

Rostad majspolenta med het linssås

Ingredienser

4 portioner

Linssås

1/2 purjolök (1/2 purjolök motsvarar ca 150 g)
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1 förp gröna oliver med pimiento (à 140 g)
1/2 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 förp finkrossade tomater med chili (à 390 g)
1/2 förp tapenade soltorkade tomater (à 130 g)
1/2 dl vatten
salt

Polenta

7 dl vatten
1 1/2 grönsaksbuljongtärning
1 1/2 dl polenta
salt
peppar
150 g majskorn
1/2 msk rapsolja
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1 1/2 dl riven växtbaserad ost
1 röd/grön sallad
1/2 dl pumpafrö

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och i tapenaden.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentar

Åsa

2021-01-20

Jättegott

Näringsvärde per portion

Energi 1768 KJ / 422 kCal
Fett 22 g
Salt 5 g
Kolhydrater 40 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept