Rostad majspolenta med het linssås
Vi säger bara en sak: krämigt! En linssås som hettats upp med smaker från chili möter upp en otroligt len och smakrik polenta innehållande bland annat växtbaserad ost och färsk persilja. Sen, för att bryta av krämigheten serverar du kvällens middag med krispig sallad och pumpakärnor med härligt tuggmotstånd!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2022
Ingredienser
4 portioner
Linssås
1/2 purjolök (1/2 purjolök motsvarar ca 150 g)
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1 förp gröna oliver med pimiento (à 140 g)
1/2 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 förp finkrossade tomater med chili (à 390 g)
1/2 förp tapenade soltorkade tomater (à 130 g)
1/2 dl vatten
salt
Polenta
7 dl vatten
1 1/2 grönsaksbuljongtärning
1 1/2 dl polenta
salt
peppar
1 förp majskorn (à 150 g)
1/2 msk rapsolja
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1 1/2 dl riven växtbaserad ost
1 röd/grön sallad
1/2 dl pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1768 KJ / 422 kCal
Fett22 g
Salt5 g
Kolhydrater40 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En favorit som återkommer i matplaneringen då och då
Kristina
2022-10-20Fantastiskt GOTT!!!
Anne-marie
2022-07-22Nästan så jag fundera på mjölk å lingonsylt till? Detta var skitäckligt. Gröt…………..
Christina
2022-02-19