Rostad macka med potatis, skogssvamp och kallrökt lax
En god svampmacka är svårslaget – den här toppas dessutom med kallrökt lax och en krämig potatissallad. Om du inte har haft några framgångar i svampletandet går det lika bra med kastanjechampinjoner!
Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
4 fasta potatisar
1/2 rödlök
2 msk grovkornig senap
2 msk vitvinsvinäger
1/2 dl rapsolja
1 msk hackad persilja
salt
svartpeppar
Svamp
250 g skogssvamp (eller kastanjechampinjoner)
50 g smör
1 hjärtsallad
4 hönökaka (gärna västkuskaka)
8 skivor kallrökt lax
1/2 dl rostade pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2732 KJ / 653 kCal
Fett39 g
Salt4 g
Kolhydrater43 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Enkelt och gott!
Ingrid
2020-08-19