UNDER 45 MIN | Medel

Pizzamackor med fänkålssallad

En enklare variant av pizza är pizzamackor. Ett lager pastasås, champinjoner och några skivor mozzarella, plus en härlig sallad som du gör på morötter och fänkål. Och lite oregano på det, såklart!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fänkålssallad: Ansa och hyvla fänkålen tunt eller skär tunt med kniv. Skala moroten, släng skalet och fortsätt skala av långa remsor. Stöt rosépepparn grovt i en mortel.
  2. Rör ihop rosépeppar, honung, olivolja och vinäger i en bunke. Vänd ner fänkål och morot. Krydda med salt och låt dra minst 20 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Pizzamackor: Ansa och skiva champinjonerna. Skiva mozzarellan.
  5. Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper och bred på pastasåsen. Lägg på champinjoner och mozzarella och strö över oregano.
  6. Sätt in mitt i ugnen ca 12 minuter.
  7. Servera med fänkålssallad.

För alla

Fri från ägg. Kontrolla noga innehållet i pastasåsen.
Gör glutenfri: använd lämpligt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Fänkålssallad
  • 1 fänkål
  • 1 morot
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
Pizzamackor
  • 250 g champinjoner
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
  • 8 skivor surdegsbröd (gärna kärnsund)
  • 420 g pastasås (gärna zucchini och paprika)
  • 1 tsk oregano

Näringsvärde
Per portion

Energi 2548 kJ / 609 kCal