Snabbvariant av kebab, serverad som en macka. Skivade köttbullar med smak av cayenne och köftekrydda får sällskap av ost och rostad lök. Servera med vitlöksdipp, snackgurka och feferoni.
Ingredienser
4 portioner
Vitlöksyoghurt
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
salt
Fyllning
1/2 förp köttbullar (à 350 g)
3 dl riven ost (3 dl motsvarar ca 150 g)
1 1/2 msk köftekrydda
1 krm cayennepeppar
2 krm salt
1 dl rostad lök
8 skivor surdegsbröd (gärna lantgoda)
Till servering
snackgurka
feferoni
För alla
Fri från ägg men innehåller mjölkprotein. Kontrollera noga innehållet i köttbullarna. Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd. Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Kommentarer