Kebabmacka med vitlöksdipp och snackgurka

1
0
Kebabmacka med vitlöksdipp och snackgurka

Snabbvariant av kebab, serverad som en macka. Skivade köttbullar med smak av cayenne och köftekrydda får sällskap av ost och rostad lök. Servera med vitlöksdipp, snackgurka och feferoni.

Skriv ut
Kebabmacka med vitlöksdipp och snackgurka

Ingredienser

4 portioner

Vitlöksyoghurt

1
vitlöksklyfta
2 dl
matyoghurt
-
salt

Fyllning

1/2
förp köttbullar (à 350 g)
3 dl
riven ost (3 dl motsvarar ca 150 g)
1 1/2 msk
köftekrydda
1 krm
cayennepeppar
2 krm
salt
1 dl
rostad lök
8
skivor surdegsbröd (gärna lantgoda)

Till servering

snackgurka
feferoni

För alla

Fri från ägg men innehåller mjölkprotein. Kontrollera noga innehållet i köttbullarna.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2666 KJ / 637 kCal
Fett 26 g
Salt 3 g
Kolhydrater 72 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept