Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kebabmacka med vitlöksdipp och snackgurka

Snabbvariant av kebab, serverad som en macka. Skivade köttbullar med smak av cayenne och köftekrydda får sällskap av ost och rostad lök. Servera med vitlöksdipp, snackgurka och feferoni.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vitlöksyoghurt: Skala och riv vitlöksklyftan och rör ihop med yoghurten. Smaka av med salt.
  2. Fyllning: Skiva köttbullarna och blanda med ost, köftekrydda, cayenne, salt och lök i en bunke.
  3. Fördela blandningen på hälften av bröden och lägg på resten som lock.
  4. Grilla i mackgrill ca 6 minuter tills osten har smält.
  5. Dippa mackorna i vitlökdippen och servera med snackgurka och feferoni.

För alla

Fri från ägg men innehåller mjölkprotein. Kontrollera noga innehållet i köttbullarna.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
Vitlöksyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • salt
Fyllning
  • 1/2 förp köttbullar (à 350 g)
  • 3 dl riven ost (3 dl motsvarar ca 150 g)
  • 1 1/2 msk köftekrydda
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 krm salt
  • 1 dl rostad lök
  • 8 skivor surdegsbröd (gärna lantgoda)
Till servering
  • snackgurka
  • feferoni
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2666 kJ / 637 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer