Kebabmacka med vitlöksdipp och snackgurka
![Kebabmacka med vitlöksdipp och snackgurka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_149831/cf_259/kebabmacka_med_vitloksdipp_och_snackgurka.jpg)
Snabbvariant av kebab, serverad som en macka. Skivade köttbullar med smak av cayenne och köftekrydda får sällskap av ost och rostad lök. Servera med vitlöksdipp, snackgurka och feferoni.
![Kebabmacka med vitlöksdipp och snackgurka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_149831/cf_259/kebabmacka_med_vitloksdipp_och_snackgurka.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Vitlöksyoghurt
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
salt
Fyllning
1/2 förp köttbullar (à 350 g)
3 dl riven ost (3 dl motsvarar ca 150 g)
1 1/2 msk köftekrydda
1 krm cayennepeppar
2 krm salt
1 dl rostad lök
8 skivor surdegsbröd (gärna lantgoda)
Till servering
snackgurka
feferoni
För alla
Fri från ägg men innehåller mjölkprotein. Kontrollera noga innehållet i köttbullarna.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2666 KJ / 637 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater72 g
Protein25 g
Kommentarer