Indisk vegocurry med vitlöksdoftande hönökaka

7
0 Klimatsmart
Indisk vegocurry med vitlöksdoftande hönökaka

Kryddig indisk vegocurry med blomkål och kikärtor, serveras med ugnsvarm hönökaka som penslats med vitlöksolja. Yoghurt och koriander till servering – et voilà!

Skriv ut
Indisk vegocurry med vitlöksdoftande hönökaka

Ingredienser

4 portioner

Gryta

2
gula lökar
1
vitlöksklyfta
1
röd chili
1 tsk
vita vallmofrön
1 msk
rapsolja
1 tsk
curry
1 tsk
malen koriander
1 tsk
spiskummin
400 ml
kokosmjölk
1
litet blomkålshuvud
1
förp kokta kikärter (à 380 g)
2 dl
gröna ärtor
-
salt

Vitlöksbröd

1
vitlöksklyfta
1 msk
olivolja
2
hönökakor

Tillbehör

yoghurt
koriander

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2009 KJ / 480 kCal
Fett 33 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 32 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept