Indisk vegocurry med vitlöksdoftande hönökaka

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
0Klimatsmart
Indisk vegocurry med vitlöksdoftande hönökaka

Kryddig indisk vegocurry med blomkål och kikärtor, serveras med ugnsvarm hönökaka som penslats med vitlöksolja. Yoghurt och koriander till servering – et voilà!

Indisk vegocurry med vitlöksdoftande hönökaka

Ingredienser

4 portioner

Gryta

2   gula lökar
1   vitlöksklyfta
1   röd chili
1 tsk  vita vallmofrön
1 msk  rapsolja
1 tsk  curry
1 tsk  malen koriander
1 tsk  spiskummin
400 ml  kokosmjölk
1   litet blomkålshuvud
1   förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 dl  gröna ärtor
salt

Vitlöksbröd

1   vitlöksklyfta
1 msk  olivolja
2   hönökakor

Tillbehör

yoghurt
koriander

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2009 KJ / 480 kCal
Fett33 g
Salt0.5 g
Kolhydrater32 g
Protein11 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Macka med halloumi, grön ärt- och cashewspread
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörgåsbakelse med lax, räkor och grönt
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebabmacka med vitlöksdipp och snackgurka
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nougattoast med jordgubbar och apelsin
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizzamackor med fänkålssallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tex mex sub
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga