Indisk vegocurry med vitlöksdoftande hönökaka

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
0Klimatsmart
Indisk vegocurry med vitlöksdoftande hönökaka

Kryddig indisk vegocurry med blomkål och kikärtor, serveras med ugnsvarm hönökaka som penslats med vitlöksolja. Yoghurt och koriander till servering – et voilà!

Indisk vegocurry med vitlöksdoftande hönökaka

Ingredienser

4 portioner

Gryta

2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1 tsk vita vallmofrön
1 msk rapsolja
1 tsk curry
1 tsk malen koriander
1 tsk spiskummin
400 ml kokosmjölk
1 litet blomkålshuvud
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 dl gröna ärtor
salt

Vitlöksbröd

1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 hönökakor

Tillbehör

yoghurt
koriander

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2009 KJ / 480 kCal
Fett33 g
Salt0.5 g
Kolhydrater32 g
Protein11 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Macka med halloumi, grön ärt- och cashewspread
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad macka med potatis, skogssvamp och kallrökt lax
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Smörgåsbakelse med lax, räkor och grönt
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizzamackor med fänkålssallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebabmacka med vitlöksdipp och snackgurka
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nougattoast med jordgubbar och apelsin
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga