Kryddig indisk vegocurry med blomkål och kikärtor, serveras med ugnsvarm hönökaka som penslats med vitlöksolja. Yoghurt och koriander till servering – et voilà!
Ingredienser
4 portioner
Gryta
2
gula lökar
1
vitlöksklyfta
1
röd chili
1
tsk
vita vallmofrön
1
msk
rapsolja
1
tsk
curry
1
tsk
malen koriander
1
tsk
spiskummin
400
ml
kokosmjölk
1
litet blomkålshuvud
1
förp kokta kikärtor (à 380 g)
2
dl
gröna ärtor
salt
Vitlöksbröd
1
vitlöksklyfta
1
msk
olivolja
2
hönökakor
Tillbehör
yoghurt
koriander
För alla
Fri från ägg. Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd. Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt. Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Kommentarer