Indisk vegocurry med vitlöksdoftande hönökaka
Kryddig indisk vegocurry med blomkål och kikärtor, serveras med ugnsvarm hönökaka som penslats med vitlöksolja. Yoghurt och koriander till servering – et voilà!
Ingredienser
4 portioner
Gryta
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1 tsk vita vallmofrön
1 msk rapsolja
1 tsk curry
1 tsk malen koriander
1 tsk spiskummin
400 ml kokosmjölk
1 litet blomkålshuvud
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 dl gröna ärtor
salt
Vitlöksbröd
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 hönökakor
Tillbehör
yoghurt
koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2009 KJ / 480 kCal
Fett33 g
Salt0.5 g
Kolhydrater32 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer