Indisk vegocurry med vitlöksdoftande hönökaka

7
0
Indisk vegocurry med vitlöksdoftande hönökaka

Kryddig indisk vegocurry med blomkål och kikärtor, serveras med ugnsvarm hönökaka som penslats med vitlöksolja. Yoghurt och koriander till servering – et voilà!

Indisk vegocurry med vitlöksdoftande hönökaka

Ingredienser

4 portioner

Gryta

2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1 tsk vita vallmofrön
1 msk rapsolja
1 tsk curry
1 tsk malen koriander
1 tsk spiskummin
400 ml kokosmjölk
1 litet blomkålshuvud
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 dl gröna ärtor
salt

Vitlöksbröd

1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 hönökakor

Tillbehör

yoghurt
koriander

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2009 KJ / 480 kCal
Fett 33 g
Salt 5 g
Kolhydrater 32 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden