UNDER 30 MIN | Enkel

Tonfiskmacka med paprikapesto

Den här tonfiskmackan är mättande, god och enkel att göra – vad mer kan man önska? Tonfisken blandas med hackade ägg, morot, majs och majonnäs. Lite paprikapesto och tomat till det också!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg äggen i kokande vatten och koka 9 minuter. Spola dem i kallt vatten.
  2. Skala och hacka äggen. Skala och riv moroten fint. Sila av vätskan från tonfisk och majs.
  3. Rör samman ägg, morot, tonfisk, majs och majonnäs i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva tomaten.
  5. Bryt bröden i bitar och rosta i brödrost, stekpanna eller ugn. Bred på paprikapesto och lägg på salladsblad och tomat. Toppa med tonfiskröran.

För alla

Innehåller ägg. Kontrollera noga innehållet i peston.
Gör glutenfri: använd lämpligt specialbröd.
Gör laktosfri: använd äkta majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: använd äkta majonnäs.

Tips

Garnera gärna med groddar eller solrosskott!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 ägg
  • 1 morot
  • 2 förp tonfisk i vatten (à 185 g)
  • 1 förp majskorn (à 150 g)
  • 2 dl majonnäs
  • salt och svartpeppar
  • 1 bifftomat eller tomater (1 bifftomat motsvarar 2 tomater)
  • 2 bröd (gärna hönökakor)
  • 4 msk paprikapesto
  • 4 salladsblad

Näringsvärde
Per portion

Energi 3361 kJ / 803 kCal