Rostad kyckling med pumpa, fetaost och oliver

Hösthärliga smaker och en smidig allt-i-ett-rätt med kyckling. Den vackert gula pumpan bidrar med mustig sötma som gifter sig väl med den salta fetaosten. Bjud den rostade kycklingen med bulgur, couscous eller bröd att doppa i den goda skyn.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Ingredienser
4 portioner
300 g pumpa (t ex butternut)
1 zucchini (à ca 300 g)
250 g körsbärstomater
1 dl svarta oliver (gärna kalamata)
2 msk olivolja
3 krm salt
3 krm peppar
900 g kycklingben
finrivet skal av 1 citron
150 g fetaost
Gör så här
00:30:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2898 KJ / 693 kCal
Fett50 g
Salt2.95 g
Kolhydrater9 g
Protein52 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt god rätt! Jag hoppade över oliver och använde färska kycklingbröstfiléer istället (som jag då inte satte in i ugnen förrän efter 20 minuter). Serverade lite fullkornscouscous till! Jättehärliga smaker som gifter sig väldigt fint med varandra. Såsen blir jättegod!
Anna
2015-05-25