Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

-1 MIN |

Rostad kyckling med pumpa, fetaost och oliver

Hösthärliga smaker och en smidig allt-i-ett-rätt med kyckling. Den vackert gula pumpan bidrar med mustig sötma som gifter sig väl med den salta fetaosten. Bjud den rostade kycklingen med bulgur, couscous eller bröd att doppa i den goda skyn.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skär pumpan i tärningar och zucchinin i skivor.
  3. Lägg pumpa, zucchini, tomater och oliver i en ugnssäker form. Blanda med hälften av oljan, 1/3 av saltet och 1/3 av pepparn.
  4. Bryn kycklingen runt om i resten av oljan. Krydda med resterande salt och peppar. 
  5. Lägg kycklingen ovanpå grönsakerna i formen. Strö över citronskalet.
  6. Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  7. Ta ut och smula över fetaosten. Ställ tillbaka i ugnen ca 5 minuter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g pumpa (t ex butternut)
  • 1 zucchini (à ca 300 g)
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl svarta oliver (gärna kalamata)
  • 2 msk olivolja
  • 3 krm salt
  • 3 krm peppar
  • 900 g kycklingben
  • finrivet skal av 1 citron
  • 150 g fetaost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2898 kJ / 693 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer