Pumpapasta med feta och vitlök

12
4
Pumpapasta med feta och vitlök

Pumpapasta med feta och vitlök är en pastarätt där pumpan får stå i strålkastarskenet. Tillsammans med sältan från fetaosten och den djupa smaken från vitlöken trivs pastan och pumpan väldigt väl och du har nu en god rätt att servera.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Pumpapasta med feta och vitlök

Ingredienser

4 portioner
300 g pasta (t ex tagliatelle)
1 kg pumpa (t ex muscat eller butternut)
3 - 4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
skal av 1 citron
4 - 5 timjankvistar
2 krm salt
1 krm svartpeppar
200 g fetaost till servering

Gör så här

För allaGör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Tips

Sätt höstsmak och färg på pastan med pumpa. Vill du sätta extra piff på rätten så lägg till fräst svamp och bacon.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Kemmie

2020-01-28

Supergod!! La även till lite stekt grönkål vilket blev väldigt bra.

Agneta

2010-10-25

Fantastiskt gott! Det var första gången jag använde pumpa i matlagningen och det kommer definitivt bli fler gånger. Mycket spännande smak!

Tiffany

2010-10-20

This was a great dinner! I have used the large orange pumpkin, green squash, and yellow squash in dishes before. I am pleased to have tried the butternut squash. I even used the lemon zest as recommended although I do NOT like lemon it add a refreshing smell and did not taste lemony. I like the variety of a gourds dish not to mention it is very healthy.