Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pumpapasta med feta och vitlök

Pumpapasta med feta och vitlök är en pastarätt där pumpan får stå i strålkastarskenet. Tillsammans med sältan från fetaosten och den djupa smaken från vitlöken trivs pastan och pumpan väldigt väl och du har nu en god rätt att servera.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och kärna ur pumpa. Skär den i 2 cm stora bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftor eller behåll dem hela med skalet på.
  3. Fräs pumpan i olivolja i en stor stekpanna ca 15 minuter tillsammans med de hela vitlöksklyftorna (om du har finhackat vitlöken så låt den fräsa med de sista 2–3 minuterna).
  4. Tillsätt finrivet skal av citron och timjankvistar. Fräs ytterligare ca 1 minut. Krydda med salt och svartpeppar.
  5. Häll av pastan och blanda med pumpan. Smula över fetaost vid servering.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Tips

Sätt höstsmak och färg på pastan med pumpa. Vill du sätta extra piff på rätten så lägg till fräst svamp och bacon.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g pasta (t ex tagliatelle)
  • 1 kg pumpa (t ex muscat eller butternut)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • skal av 1 citron
  • 5 timjankvistar
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 200 g fetaost till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?