Rostad jordärtsskockspasta med parmesan
Hemligheten till en lyckad rätt är små oväntade element som får den att höjas till en ny nivå! I detta recept har vi dock valt två mycket viktiga spelare; honung till jordärtskockorna, och parmesan till såsen. Vi lovar, ni kommer inte bli besvikna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2021
Ingredienser
4 portioner
300 g jordärtskockor
2 msk olivolja
salt
peppar
1/2 kruka rosmarin
1 msk honung
4 port pasta (gärna bavette)
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
1 tsk majsstärkelse
1 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
100 g parmesanflarn eller annan lagrad hårdost
1/2 förp salladslök (à 125 g)
250 g körsbärstomater
1 förp babyspenat (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2873 KJ / 685 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater82 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Såååå gott! Receptet är skrivet i lite konstig ordning om allt ska vara färdigt ungefär samtidigt bara. Jag satte igång pastan efter jordärtskockorna varit i ugnen ett tag och det blev lagom. Funkar toppen att göra vegansk med olika alternativ. Kommer göra om detta!
Petra
2021-11-01