Rostad jordärtsskockspasta med parmesan

12
1
Rostad jordärtsskockspasta med parmesan

Hemligheten till en lyckad rätt är små oväntade element som får den att höjas till en ny nivå! I detta recept har vi dock valt två mycket viktiga spelare; honung till jordärtskockorna, och parmesan till såsen. Vi lovar, ni kommer inte bli besvikna.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2021

Rostad jordärtsskockspasta med parmesan

Ingredienser

4 portioner
300 g jordärtskockor
2 msk olivolja
salt
peppar
1/2 kruka rosmarin
1 msk honung
4 port pasta (gärna bavette)
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
1 tsk majsstärkelse
1 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
100 g parmesanflarn
1/2 förp salladslök (à 125 g)
250 g körsbärstomater
1 förp babyspenat (à 65 g)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden, mjölk och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.

Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Pressa lite vitlök i såsen.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Petra

2021-11-01

Såååå gott! Receptet är skrivet i lite konstig ordning om allt ska vara färdigt ungefär samtidigt bara. Jag satte igång pastan efter jordärtskockorna varit i ugnen ett tag och det blev lagom. Funkar toppen att göra vegansk med olika alternativ. Kommer göra om detta!

Näringsvärde per portion

Energi 2873 KJ / 685 kCal
Fett 25 g
Salt 2 g
Kolhydrater 82 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden