Rostad jordärtsskockspasta med parmesan

8
0
Rostad jordärtsskockspasta med parmesan

Hemligheten till en lyckad rätt är små oväntade element som får den att höjas till en ny nivå! I detta recept har vi dock valt två mycket viktiga spelare; honung till jordärtskockorna, och parmesan till såsen. Vi lovar, ni kommer inte bli besvikna.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2021

Rostad jordärtsskockspasta med parmesan

Ingredienser

4 portioner
300 g
jordärtskockor
2 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
1/2
kruka rosmarin
1 msk
honung
4
port pasta (gärna bavette)
1
förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
1 tsk
majsstärkelse
1 dl
mjölk
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
100 g
parmesanflarn
1/2
förp salladslök (à 125 g)
250 g
körsbärstomater
1
förp babyspenat (à 65 g)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden, mjölk och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.

Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Pressa lite vitlök i såsen.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2873 KJ / 685 kCal
Fett 25 g
Salt 2 g
Kolhydrater 82 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept