Rostad jordärtsskockspasta med parmesan

Betyg 4 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Rostad jordärtsskockspasta med parmesan

Hemligheten till en lyckad rätt är små oväntade element som får den att höjas till en ny nivå! I detta recept har vi dock valt två mycket viktiga spelare; honung till jordärtskockorna, och parmesan till såsen. Vi lovar, ni kommer inte bli besvikna.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2021

Rostad jordärtsskockspasta med parmesan

Ingredienser

4 portioner
300 g jordärtskockor
2 msk olivolja
salt
peppar
1/2 kruka rosmarin
1 msk honung
4 port pasta (gärna bavette)
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
1 tsk majsstärkelse
1 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
100 g parmesanflarn eller annan lagrad hårdost
1/2 förp salladslök (à 125 g)
250 g körsbärstomater
1 förp babyspenat (à 65 g)

Gör så här

00:20:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Såååå gott! Receptet är skrivet i lite konstig ordning om allt ska vara färdigt ungefär samtidigt bara. Jag satte igång pastan efter jordärtskockorna varit i ugnen ett tag och det blev lagom. Funkar toppen att göra vegansk med olika alternativ. Kommer göra om detta!

    Petra

Näringsvärde per portion

Energi2873 KJ / 685 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater82 g
Protein28 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Rostade jordärtskockor
    Betyg 3.7 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad