Rostad fiorina med oreganodoftande tomat- och fetaostsallad

3
2
Rostad fiorina med oreganodoftande tomat- och fetaostsallad

Denna tallrik är inte bara trevlig att titta på, det som ligger på blir också en smakfest i din mun! Rostad mandelpotatis serveras här med spröd firoina bukettblomkål, och en sallad gjord på fetaost, grillad paprika, tomater och fräsch oregano. Ät ihop med en krämig gurkfil och njut.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2020

Rostad fiorina med oreganodoftande tomat- och fetaostsallad

Ingredienser

4 portioner
900 g
mandelpotatis
1 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
160 g
bukettgrönsak (gärna fiorina bukettblomkål)

Gurkfil

1/2
gurka
1 1/2 dl
gräddfil

Sallad

1 1/2 dl
urkärnade kalamonoliver
1
förp grillad paprika (à 530 g)
150 g
fetaost
400 g
romanticatomater
1/2
gurka
1/2
kruka oregano
1 msk
olivolja
1/2 msk
rödvinsvinäger

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut fetaost mot tofu.

Gör så här

Tips

Pressa lite vitlök i gurkfilen för extra sting.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Alexandra

2020-03-23

Riktigt gott,salladen med grillad paprika passade bra ihop med resten

Åsa

2020-01-23

Väldigt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2072 KJ / 492 kCal
Fett 23 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 54 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept