Rostad fiorina med oreganodoftande tomat- och fetaostsallad
Denna tallrik är inte bara trevlig att titta på, det som ligger på blir också en smakfest i din mun! Rostad mandelpotatis serveras här med spröd firoina bukettblomkål, och en sallad gjord på fetaost, grillad paprika, tomater och fräsch oregano. Ät ihop med en krämig gurkfil och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g mandelpotatis
1 msk olivolja
salt
peppar
160 g bukettgrönsak (gärna fiorina bukettblomkål)
Gurkfil
1/2 gurka
1 1/2 dl gräddfil
Sallad
1 1/2 dl urkärnade kalamonoliver
1 förp grillad paprika (à 530 g)
150 g fetaost
400 g romanticatomater
1/2 gurka
1/2 kruka oregano
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2072 KJ / 492 kCal
Fett23 g
Salt2.5 g
Kolhydrater54 g
Protein15 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott,salladen med grillad paprika passade bra ihop med resten
Alexandra
2020-03-23Väldigt gott!
Åsa
2020-01-23