UNDER 45 MIN | Medel

Rostad fiorina med oreganodoftande tomat- och fetaostsallad

Denna tallrik är inte bara trevlig att titta på, det som ligger på blir också en smakfest i din mun! Rostad mandelpotatis serveras här med spröd firoina bukettblomkål, och en sallad gjord på fetaost, grillad paprika, tomater och fräsch oregano. Ät ihop med en krämig gurkfil och njut.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
  2. Dela potatisen på längden och blanda med olivoljan, krydda med salt och peppar. Häll ut potatisen i den förvärmda långpannan och rosta mitt i ugnen först i 10 minuter. Vänd potatisen och lägg på bukettblomkålen, rosta ytterligare 10 minuter.
  3. Gurkfil: Riv gurkan grovt på ett rivjärn och krama ur vätskan. Blanda gurkan med gräddfilen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Sallad: Låt oliver och paprika rinna av i en sil. Bryt osten i bitar, skär tomaterna i halvor och gurkan i bitar. Hacka oreganon och skär paprikan i bitar. 
  5. Blanda oliver, paprika, ost, tomater, gurka och oregano till en sallad och vänd ner olivolja och vinäger.
  6. Servera salladen med gurkfil, rostad potatis och blomkål.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut fetaost mot tofu.

Tips

Pressa lite vitlök i gurkfilen för extra sting.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g mandelpotatis
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 160 g bukettgrönsak (gärna fiorina bukettblomkål)
Gurkfil
  • 1/2 gurka
  • 1 1/2 dl gräddfil
Sallad
  • 1 1/2 dl urkärnade kalamonoliver
  • 1 förp grillad paprika (à 530 g)
  • 150 g fetaost
  • 400 g romanticatomater
  • 1/2 gurka
  • 1/2 kruka oregano
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger

Näringsvärde
Per portion

Energi 2072 kJ / 492 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept