Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ärt- och pepparrotsdip

Dip fungerar utmärkt att servera både till vardags och till fest. Detta recept ger dig en krämig och god dip med smak av ärtor och pepparrot. Servera som tillbehör till middagen eller tillsammans med snacks!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Sätt in en plåt i ugnen.
  3. Dela potatisen i halvor eller klyftor. Blanda dem med hälften av oljan och krydda med salt och peppar. Lägg potatisen på den förvärmda plåten, rosta 20-25 minuter eller tills den är mjuk.
  4. Plocka persiljan och mixa den tillsammans med ärterna och 2 msk av crème fraichen (för 4 port). Vispa resten av crème fraichen och blanda med ärtpurén. Smaksätt med salt och peppar. Rör ner riven pepparrot.
  5. Servera den rostade potatisen med ärtdippen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Dippen är också god till skinka eller rökt eller gravad lax.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 stora mandelpotatisar eller sparrispotatisar
  • 4 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka bladpersilja
  • 3 dl frysta, tinad gröna ärter
  • 2 dl crème fraiche (34 %)
  • 2 1/2 msk färskriven pepparrot
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?