Rostad fiorina med oreganodoftande tomat- och fetaostsallad

Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Rostad fiorina med oreganodoftande tomat- och fetaostsallad

Denna tallrik är inte bara trevlig att titta på, det som ligger på blir också en smakfest i din mun! Rostad mandelpotatis serveras här med spröd firoina bukettblomkål, och en sallad gjord på fetaost, grillad paprika, tomater och fräsch oregano. Ät ihop med en krämig gurkfil och njut.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2020

Rostad fiorina med oreganodoftande tomat- och fetaostsallad

Ingredienser

4 portioner
900 g mandelpotatis
1 msk olivolja
salt
peppar
160 g bukettgrönsak (gärna fiorina bukettblomkål)

Gurkfil

1/2 gurka
1 1/2 dl gräddfil

Sallad

1 1/2 dl urkärnade kalamonoliver
1 förp grillad paprika (à 530 g)
150 g fetaost
400 g romanticatomater
1/2 gurka
1/2 kruka oregano
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger

Gör så här

00:10:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Riktigt gott,salladen med grillad paprika passade bra ihop med resten

    Alexandra

  • Väldigt gott!

    Åsa

Näringsvärde per portion

Energi2072 KJ / 492 kCal
Fett23 g
Salt2.5 g
Kolhydrater54 g
Protein15 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Rostas med krämig gnocchi
    Betyg 4.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rostad aubergine med pestosallad
    Betyg 3.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad