Rostad aubergine med pestosallad
Att rosta auberginen är ett nytt sätt att äta grönsaken på, och det blir supergott när den får vändas i lite mjöl, ägg, riven ost och ströbröd! Här äts den dessutom med en sallad gjord på fräscha grönsaker, lite potatis för extra mättnad samt att rätten toppas med färsk persilja. Smaklig måltid önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
Aubergine
2 auberginer (à ca 300 g)
1 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl ströbröd
2 dl riven ost
2 msk olja
Sallad
1 rödlök
400 g romanticatomater
3 msk pesto basilika
1 förp huvudsallad
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2631 KJ / 628 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater73 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegott! Auberginen blev riktigt smaskig och pestosalladen och potatisen förhöjde verkligen smakerna.
Åsa
2020-05-18