Rostad aubergine med pestosallad

6
1
Rostad aubergine med pestosallad

Att rosta auberginen är ett nytt sätt att äta grönsaken på, och det blir supergott när den får vändas i lite mjöl, ägg, riven ost och ströbröd! Här äts den dessutom med en sallad gjord på fräscha grönsaker, lite potatis för extra mättnad samt att rätten toppas med färsk persilja. Smaklig måltid önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2020

Rostad aubergine med pestosallad

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1 msk
olja
-
salt
-
peppar

Aubergine

2
auberginer (à ca 300 g)
1 dl
vetemjöl
2
ägg
2 dl
ströbröd
2 dl
riven ost
2 msk
olja

Sallad

1
rödlök
400 g
romanticatomater
3 msk
pesto basilika
1
förp huvudsallad
1/2
förp färsk persilja (à 20 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från laktos. Innehåller ägg.Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse och välj glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Välj mjölkproteinfri pesto.

Gör så här

Tips

Varmhåll de stekta aubergineskivorna i ugnen med potatisen.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Åsa

2020-05-18

Jättegott! Auberginen blev riktigt smaskig och pestosalladen och potatisen förhöjde verkligen smakerna.

Näringsvärde per portion

Energi 2631 KJ / 628 kCal
Fett 27 g
Salt 2 g
Kolhydrater 73 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept