Rostad aubergine med pestosallad

Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
1
Rostad aubergine med pestosallad

Att rosta auberginen är ett nytt sätt att äta grönsaken på, och det blir supergott när den får vändas i lite mjöl, ägg, riven ost och ströbröd! Här äts den dessutom med en sallad gjord på fräscha grönsaker, lite potatis för extra mättnad samt att rätten toppas med färsk persilja. Smaklig måltid önskar vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2020

Rostad aubergine med pestosallad

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar

Aubergine

2 auberginer (à ca 300 g)
1 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl ströbröd
2 dl riven ost
2 msk olja

Sallad

1 rödlök
400 g romanticatomater
3 msk pesto basilika
1 förp huvudsallad
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Jättegott! Auberginen blev riktigt smaskig och pestosalladen och potatisen förhöjde verkligen smakerna.

Åsa

2020-05-18

Näringsvärde per portion

Energi2631 KJ / 628 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater73 g
Protein19 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pintxos med grönsaker och manchego
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Auberginesnurror med mynta- och tahinisås
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pasta pesto med mozzarella
Betyg 4.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostas med krämig gnocchi
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonarelli med linser och tomat- och olivsås
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingbullar med bulgur
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga