Rostad färskpotatis med örtolja och parmesan
Färskpotatis som rostas får en härlig sötma. Smaksätt med olivolja som blandas med färska örter, citron och parmesan – toppen till grillat lamm eller annat kött.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012
Ingredienser
4 portioner
1 kg färskpotatis (skrubbad)
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
salt
svartpeppar
Örtolja
2 dl blandade hackade örter (t ex persilja, basilika och timjan)
rivet skal och juice av 1 citron
2 rivna vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 dl finriven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1923 KJ / 459 kCal
Fett32 g
Salt0.3 g
Kolhydrater35 g
Protein8 g
Kommentarer
Skall potatisen vara kokt? Körde mina råa och dom var stenhårda efter 20 minuter?
Ellinor
2024-06-16Hej Ellinor! Det ska vara rå potatis i detta recept. Tråkigt att potatisen fortfarande var hård. Prova att dela potatisen nästa gång i fall potatisen är stor. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-17Hur är potatissalladen att göra ett dygn före servering?
Sofia
2024-06-10Hej Sofia! Jag skulle inte rekommendera det. Potatisen brukar bli lite tråkig och örtdressingen blir brun av syran från citronen. Tyvärr. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-10En återkommande favorit, enkel men jättegod. Jag utesluter citron eftersom jag tycker syran blir för hög
Karin
2021-07-23