Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillade lammracks med vitvinsmarinad

Lammracks är en trevlig detalj som går fort att grilla om man först delar dem. Gör som här och marinera dem i vitt vin, vitlök och färska örter. Smakrikt och somrigt!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Skala och finriv/finhacka vitlöken. Blanda den med övriga ingredienser, salt och peppar i en bunke.
  2. Skär lammracksen mellan revbenen.
  3. Lägg kött och marinad i dubbla plastpåsar. Massera in marinaden ordentligt. Låt marinera i kylen ca 1 timme.
  4. Torka av och grilla köttet ca 3 minuter på varje sida. Salta och peppra. Servera gärna med Rostad färskpotatis med örtolja och ev grillad citron.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg lammracks
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Vitvinsmarinad
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl blandade hackade örter (t ex rosmarin, persilja och timjan)
  • 1 msk söt senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?