Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Grillade potatisspett

Sätt sprätt på potatisen – trä den på spett! Det här blir ett festligt, lättlagat och gott alternativ att servera till många trädgårdsgäster. Passar fint som tillbehör till allt grillat i sommar!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen knappt mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Trä potatisarna på grillspett och pensla med olja.
  3. Grilla dem ca 10 minuter tills de är varma och har fått fin färg. Strö över flingsalt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 24 färskpotatisar (24 potatisar motsvarar ca 2 kg)
  • 2 msk olja
  • 2 msk flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 590 kJ / 141 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept