Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Bakad färskpotatis med ägg & ost

Bakad färskpotatis med ägg och ost är en ny variant på tillbehör. Ljuvlig färskpotatis mosas och blandas med lök, ägghack och Västerbottensost. Delikat att servera på grillbuffé.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skrubba potatisen väl. Lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt. Ugnsbaka tills de är mjuka, 30–40 minuter.
  3. Koka äggen 6–7 minuter. Kyl dem snabbt i kallt vatten. Skala och skär äggen i grova bitar.
  4. Rosta kumminen i en torr och het panna. Stöt den grovt i en mortel. Skala, halvera och skiva löken tunt. Fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg. Riv osten grovt.
  5. Mosa potatisen grovt med skalet kvar. Blanda med löken. Lägg på ett fat och fördela ägghack, örter, ost och kummin över. Strö över lite flingsalt.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ och byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen, ersätt dem ev med minimozzarella eller några avokador.

Tips

Testa även med parmesan och lagrad svecia.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 1/2 kg färskpotatis
  • 1 tsk salt
  • 5 ägg
  • 2 tsk hel kummin
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 100 g Västerbottensost
  • 1/2 dl repade färska örter
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan