Rostad färskpotatis med örtolja

51
6
Rostad färskpotatis med örtolja

Färskpotatis som rostas får en härlig sötma. Smaksätt med olivolja som blandas med färska örter, citron och parmesan – toppen till grillat lamm eller annat kött.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Rostad färskpotatis med örtolja

Ingredienser

4 portioner
1 kg
färskpotatis (skrubbad)
2 msk
olivolja
1 tsk
flingsalt
-
salt och svartpeppar

Örtolja

2 dl
blandade hackade örter (t ex persilja, basilika och timjan)
rivet skal och juice av 1
citron
2
rivna vitlöksklyftor
1 dl
olivolja
1 dl
finriven parmesanost

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Evalena

2020-09-08

Påminner om något vi gjorde till grillat när barnen var små. Hittade inte det gamla receptet och hade glömt vad som skulle vara i men gjorde det här och uteslöt citron (ser att fler tycker att den inte behövs). Alla var nöjda. Det gick t o m hos de mer konservativa delarna av släkten så jag fick laga det flera dagar i rad med olika tillbehör.

Pia

2019-05-29

såå gott men man kan minska på citronen lite för hög syra ,för min familjs smak . en given sommar klassiker som kommer att finnas på mitt bord i sommar

Martin

2018-06-25

Helt ok men blev lite väl syrligt med en hel citron till 1 kg potatis, gör jag den igen så kommer jag att halvera mängden citron.

Näringsvärde per portion

Energi 1923 KJ / 459 kCal
Fett 32 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 35 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept