Rostad färskpotatis med örtolja

68
7
Rostad färskpotatis med örtolja

Färskpotatis som rostas får en härlig sötma. Smaksätt med olivolja som blandas med färska örter, citron och parmesan – toppen till grillat lamm eller annat kött.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Rostad färskpotatis med örtolja

Ingredienser

4 portioner
1 kg färskpotatis (skrubbad)
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
salt och svartpeppar

Örtolja

2 dl blandade hackade örter (t ex persilja, basilika och timjan)
rivet skal och juice av 1 citron
2 rivna vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 dl finriven parmesan

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

68

Kommentarer

Karin

2021-07-23

En återkommande favorit, enkel men jättegod. Jag utesluter citron eftersom jag tycker syran blir för hög

Evalena

2020-09-08

Påminner om något vi gjorde till grillat när barnen var små. Hittade inte det gamla receptet och hade glömt vad som skulle vara i men gjorde det här och uteslöt citron (ser att fler tycker att den inte behövs). Alla var nöjda. Det gick t o m hos de mer konservativa delarna av släkten så jag fick laga det flera dagar i rad med olika tillbehör.

Pia

2019-05-29

såå gott men man kan minska på citronen lite för hög syra ,för min familjs smak . en given sommar klassiker som kommer att finnas på mitt bord i sommar

Näringsvärde per portion

Energi 1923 KJ / 459 kCal
Fett 32 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 35 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden