Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rostad färskpotatis med örtolja

Färskpotatis som rostas får en härlig sötma. Smaksätt med olivolja som blandas med färska örter, citron och parmesan – toppen till grillat lamm eller annat kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela ev stora potatisar.
  3. Lägg potatisen i en långpanna. Blanda med olja och flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna något.
  4. Örtolja: Rör ihop ingredienserna till örtoljan. Blanda den med potatisen medan den fortfarande är varm. Smaka av med salt och peppar. Servera potatisen ljummen, gärna till Grillade lammracks med vitvinsmarinad.

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg färskpotatis (skrubbad)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • salt och svartpeppar
Örtolja
  • 2 dl blandade hackade örter (t ex persilja, basilika och timjan)
  • rivet skal och juice av 1 citron
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl finriven parmesanost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1923 kJ / 459 kCal