Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatissallad på grillen

Ett enkelt recept på varm potatissallad på grillen som passar perfekt att servera som tillbehör till bland annat grillat kött. Du gör salladen av färskpotatis, gräslök, kapris, flingsalt och smör.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta potatisen och koka den nästan färdig.
  2. Häll av och lägg potatisen på ett stort dubbelvikt ugnsfolieark. Krydda med gräslök, kapris och flingsalt. Klicka över smör. Vik ihop till ett helt tättslutande paket.
  3. Låt det ligga vid sidan på grillgallret över glöden 15–20 minuter. Öppna paketet och blanda runt vid servering. Serveras gärna till en Grillad "lammflinta".

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g små färskpotatisar
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 1/2 dl kapris
  • 1 1/2 tsk flingsalt
  • 2 msk smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?