Rostad färskpotatis med örtolja och parmesan

Färskpotatis som rostas får en härlig sötma. Smaksätt med olivolja som blandas med färska örter, citron och parmesan – toppen till grillat lamm eller annat kött.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Ingredienser
4 portioner
1 kg färskpotatis (skrubbad)
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
salt
svartpeppar
Örtolja
2 dl blandade hackade örter (t ex persilja, basilika och timjan)
rivet skal och juice av 1 citron
2 rivna vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 dl finriven parmesan
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1923 KJ / 459 kCal
Fett32 g
Salt0.3 g
Kolhydrater35 g
Protein8 g
Kommentarer
10 stSupergott. Använde vinterpotatis. Skar i klyftor
Agneta
Skall potatisen vara kokt? Körde mina råa och dom var stenhårda efter 20 minuter?
Ellinor
Hej Ellinor! Det ska vara rå potatis i detta recept. Tråkigt att potatisen fortfarande var hård. Prova att dela potatisen nästa gång i fall potatisen är stor. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Hur är potatissalladen att göra ett dygn före servering?
Sofia
Hej Sofia! Jag skulle inte rekommendera det. Potatisen brukar bli lite tråkig och örtdressingen blir brun av syran från citronen. Tyvärr. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket