Pasta med paprika- och basilikasås

12
2
Pasta med paprika- och basilikasås

En krämig pasta slår sällan fel. Här med den lite större pastan mezze maniche som passar utmärkt till krämiga såser. Med en sås som får smak av paprika och basilika, samt sältan från oliver har du en pastarätt att njuta av. Självklart river du parmesan över rätten innan servering!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2020

Pasta med paprika- och basilikasås

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna mezze maniche)
125 g
färskost med paprika & chili
2 dl
vispgrädde
1
vitlöksklyfta
1
kruka basilika
-
salt
-
peppar
400 g
romanticatomater
370 g
blandade oliver
1/2
förp parmesanost (à 150 g)
65 g
mâchesallad

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Bodil

3/3/2021

Mycket gott och gick betydligt snabbare att göra än tidsangivelsen (hade färsk tagliatelle). / Bodil

Johanna

2/6/2020

God smak men skulle vart mer fast i såsen.

Näringsvärde per portion

Energi 2869 KJ / 686 kCal
Fett 39 g
Salt 3 g
Kolhydrater 59 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept