UNDER 45 MIN | Medel

Pasta med paprika- och basilikasås

En krämig pasta slår sällan fel. Här med den lite större pastan mezze maniche som passar utmärkt till krämiga såser. Med en sås som får smak av paprika och basilika, samt sältan från oliver har du en pastarätt att njuta av. Självklart river du parmesan över rätten innan servering!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Koka upp färskosten och grädden i en kastrull och pressa i vitlöken. Hacka och rör i basilikan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Dela tomaterna och låt oliverna rinna av. Hyvla eller riv parmesanen.
  4. Blanda pastan med såsen och servera med tomater, oliver, parmesan och sallad.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna mezze maniche)
  • 125 g färskost med paprika & chili
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka basilika
  • salt
  • peppar
  • 400 g romanticatomater
  • 370 g blandade oliver
  • 1/2 förp parmesanost (à 150 g)
  • 65 g mâchesallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 2869 kJ / 686 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept