Pasta med paprika- och basilikasås
En krämig pasta slår sällan fel. Här med den lite större pastan mezze maniche som passar utmärkt till krämiga såser. Med en sås som får smak av paprika och basilika, samt sältan från oliver har du en pastarätt att njuta av. Självklart river du parmesan över rätten innan servering!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna mezze maniche)
125 g färskost med paprika & chili
2 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
1 kruka basilika
salt
peppar
400 g romanticatomater
370 g blandade oliver
1/2 förp parmesan (à 150 g)
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2869 KJ / 686 kCal
Fett39 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott och enkelt att laga till snabbt. Jag använder färsk pasta. Det tycker jag är godast.
Birgit
2023-03-11Väldigt snabblagad och jättegod. Tog mer grädde och pastavatten. Perfekt kombination med oliverna till.
Annelie
2022-09-07Mycket gott och gick betydligt snabbare att göra än tidsangivelsen (hade färsk tagliatelle). / Bodil
Bodil
2021-03-03