Rostad blomkål och morot

5
0
Rostad blomkål och morot

Ugnsrostade grönsaker är ett gott tillbehör till maten! Här gör vi rostad blomkål, morot och lök som får smak av timjan. De rostade grönsakerna funkar också fint som bas i till exempel en pyttipanna, ljummen sallad eller mustig soppa. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Rostad blomkål och morot

Ingredienser

8 portioner
1 blomkål (à ca 500 g)
5 morötter (à ca 100 g)
2 gula lökar
3 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 388 KJ / 92 kCal
Fett 5 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 8 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden