Rostad blomkål och morot
Ugnsrostade grönsaker är ett gott tillbehör till maten! Här gör vi rostad blomkål, morot och lök som får smak av timjan. De rostade grönsakerna funkar också fint som bas i till exempel en pyttipanna, ljummen sallad eller mustig soppa. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020
Ingredienser
8 portioner
1 blomkål (à ca 500 g)
5 morötter (à ca 100 g)
2 gula lökar
3 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi388 KJ / 92 kCal
Fett5 g
Salt0.5 g
Kolhydrater8 g
Protein2 g
Kommentar
Lite mindre timjan räcker.
Ylva
2023-03-15