UNDER 45 MIN | Enkel

Rostad blomkål och morot

Ugnsrostade grönsaker är ett gott tillbehör till maten! Här gör vi rostad blomkål, morot och lök som får smak av timjan. De rostade grönsakerna funkar också fint som bas i till exempel en pyttipanna, ljummen sallad eller mustig soppa. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela blomkålen i mindre buketter och använd även blasten om den ser fin ut. Skär morötterna i smala skivor. Skala och skär löken i tunna klyftor. Lägg på en plåt och blanda med olja, timjan, salt och peppar.
  3. Rosta i ugnen ca 25 minuter tills grönsakerna fått fin färg men gärna har lite tuggmotstånd kvar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 blomkål (à ca 500 g)
  • 5 morötter (à ca 100 g)
  • 2 gula lökar
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 388 kJ / 92 kCal