Rostad blomkål och morot

Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
1
Rostad blomkål och morot

Ugnsrostade grönsaker är ett gott tillbehör till maten! Här gör vi rostad blomkål, morot och lök som får smak av timjan. De rostade grönsakerna funkar också fint som bas i till exempel en pyttipanna, ljummen sallad eller mustig soppa. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Rostad blomkål och morot

Ingredienser

8 portioner
1 blomkål (à ca 500 g)
5 morötter (à ca 100 g)
2 gula lökar
3 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Lite mindre timjan räcker.

Ylva

2023-03-15

Näringsvärde per portion

Energi388 KJ / 92 kCal
Fett5 g
Salt0.5 g
Kolhydrater8 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Rostad blom- och grönkål
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Harissa-rostad blomkål med mandel
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad blomkål och tomat med fetaostyoghurt
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Toskansk bönsoppa
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad blomkål med sojasmör och hasselnötter
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sötpotatis och blomkål i ugn med kryddkorv
Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga