Toskansk bönsoppa
En härlig bönsoppa med smak av Toscana. Låt grönsakerna koka ihop ordentligt i hönsbuljong innan du smular ner isterband och tillsätter små vita bönor. Servera den toskanska bönsoppan med krutonger av grovt formbröd, olivolja och riven parmesanost.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008
Ingredienser
4 portioner
1 purjolök
1 msk olivolja
1 1/5 l vatten
3 hönsbuljongtärningar
2 stora morötter
800 g blomkål
1 isterband (ca 15 %)
1 burk vita små bönor (à 400 g)
4 skivor grovt formbröd
50 g parmesan
olivolja att ringla över
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1899 KJ / 454 kCal
Kommentarer
Om detta recept är Italienskt, ska de inte vara Salsiccia i stället för Isterband?
Annika
2014-06-30Underbart god soppa! Funkar även jättebra med broccoli istället för blomkål. Jag la i små buketter tillsammans med den smulade korven mot slutet, så de inte blir överkokta. Hade inga vita bönor så tog kidneybönor, blev helt OK.
Leena margareta
2013-02-03En soppa som man längtar efter!
Elisabet
2011-02-05