Toskansk bönsoppa

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
6
Toskansk bönsoppa

En härlig bönsoppa med smak av Toscana. Låt grönsakerna koka ihop ordentligt i hönsbuljong innan du smular ner isterband och tillsätter små vita bönor. Servera den toskanska bönsoppan med krutonger av grovt formbröd, olivolja och riven parmesanost.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008

Toskansk bönsoppa

Ingredienser

4 portioner
1 purjolök
1 msk olivolja
1 1/5 l vatten
3 hönsbuljongtärningar
2 stora morötter
800 g blomkål
1 isterband (ca 15 %)
1 burk vita små bönor (à 400 g)
4 skivor grovt formbröd
50 g parmesan
olivolja att ringla över

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Om detta recept är Italienskt, ska de inte vara Salsiccia i stället för Isterband?

Annika

2014-06-30

Underbart god soppa! Funkar även jättebra med broccoli istället för blomkål. Jag la i små buketter tillsammans med den smulade korven mot slutet, så de inte blir överkokta. Hade inga vita bönor så tog kidneybönor, blev helt OK.

Leena margareta

2013-02-03

En soppa som man längtar efter!

Elisabet

2011-02-05

Näringsvärde per portion

Energi1899 KJ / 454 kCal

Testa liknande recept

Vitbönsoppa med isterband och ärter
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Isterband med senapsgrönsaker
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vitbönsoppa med isterband och svamp
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bön- och olivgryta med brynt kassler
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen potatissallad med vita bönor och kyckling
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tandoorigryta med grönsaker
Betyg 3.4 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga