Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Toskansk bönsoppa

En härlig bönsoppa med smak av Toscana. Låt grönsakerna koka ihop ordentligt i hönsbuljong innan du smular ner isterband och tillsätter små vita bönor. Servera den toskanska bönsoppan med krutonger av grovt formbröd, olivolja och riven parmesanost.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och skölj purjolöken. Skär i skivor. Fräs i olivolja i en stor gryta. Tillsätt vatten och buljongtärningar.
  2. Skala och skär morötterna i bitar. Dela blomkålen i buketter. Tillsätt morötter och blomkål till soppan. Låt soppan koka tills blomkålen är mjuk, 15-20 minuter.
  3. Skär en skåra i isterbandet och smula ner köttet i soppan. Tillsätt väl sköljda bönor. Låt soppan koka i ytterligare 5 minuter.
  4. Rosta brödet och skär det i tärningar. Servera soppan med brödtärningar, riven ost och olivolja.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen och korven.
Gör glutenfri: byt isterbanden mot tex skivad wienerkorv och använd specialbröd till krutonger.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt bröd och byt osten mot mjölkfritt alternativ.
Gör äggfri: använd äggfritt bröd. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 1 1/5 l vatten
  • 3 hönsbuljongtärningar
  • 2 stora morötter
  • 800 g blomkål
  • 1 isterband (ca 15 %)
  • 1 burk vita små bönor (à 400 g)
  • 4 skivor grovt formbröd
  • 50 g parmesanost
  • olivolja att ringla över
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1899 kJ / 454 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer