Toskansk bönsoppa

6
6
Toskansk bönsoppa

En härlig bönsoppa med smak av Toscana. Låt grönsakerna koka ihop ordentligt i hönsbuljong innan du smular ner isterband och tillsätter små vita bönor. Servera den toskanska bönsoppan med krutonger av grovt formbröd, olivolja och riven parmesanost.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008

Toskansk bönsoppa

Ingredienser

4 portioner
1 purjolök
1 msk olivolja
1 1/5 l vatten
3 hönsbuljongtärningar
2 stora morötter
800 g blomkål
1 isterband (ca 15 %)
1 burk vita små bönor (à 400 g)
4 skivor grovt formbröd
50 g parmesan
olivolja att ringla över

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen och korven.
Gör glutenfri: byt isterbanden mot tex skivad wienerkorv och använd specialbröd till krutonger.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt bröd och byt osten mot mjölkfritt alternativ.
Gör äggfri: använd äggfritt bröd. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Annika

2014-06-30

Om detta recept är Italienskt, ska de inte vara Salsiccia i stället för Isterband?

Leena margareta

2013-02-03

Underbart god soppa! Funkar även jättebra med broccoli istället för blomkål. Jag la i små buketter tillsammans med den smulade korven mot slutet, så de inte blir överkokta. Hade inga vita bönor så tog kidneybönor, blev helt OK.

Elisabet

2011-02-05

En soppa som man längtar efter!

Näringsvärde per portion

Energi 1899 KJ / 454 kCal
Läs mer om näringsvärden