Rostad blomkål och morot

Betyg 4.3 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Rostad blomkål och morot

Ugnsrostade grönsaker är ett gott tillbehör till maten! Här gör vi rostad blomkål, morot och lök som får smak av timjan. De rostade grönsakerna funkar också fint som bas i till exempel en pyttipanna, ljummen sallad eller mustig soppa. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Rostad blomkål och morot

Ingredienser

8 portioner
1 blomkål (à ca 500 g)
5 morötter (à ca 100 g)
2 gula lökar
3 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Lite mindre timjan räcker.

    Ylva

Näringsvärde per portion

Energi388 KJ / 92 kCal
Fett5 g
Salt0.5 g
Kolhydrater8 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Rostad blom- och grönkål
    Betyg 4.8 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Toskansk bönsoppa
    Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Harissa-rostad blomkål med mandel
    Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad