Rostad blomkål med morötter i garam masalayoghurt

20
0
Rostad blomkål med morötter i garam masalayoghurt

Rostad blomkål med koksflingor på toppen blir nyttig lunch eller middag. Ackompanjeras fint av färdigstrimlad morotspasta i kryddig garam masalayoghurt. Utmärkt grön ensamrätt men också god med lax.

Rostad blomkål med morötter i garam masalayoghurt

Ingredienser

4 portioner
1 medelstort blomkålshuvud (à 800 g)
2 msk olja
salt och svartpeppar
1 dl kokosflingor

Masalayoghurt

1 stor vitlöksklyfta
1 tsk fänkålsfrö
1 tsk chiliflakes
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk gurkmeja
1 tsk garam masala
1 tsk paprikapulver
3 dl turkisk yoghurt
1/2 gurka
2 förp morotspasta (à 250 g)

Till servering

65 g röda mangoldskott
1 lime
basmatiris
liten bit laxfilé

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot havre-, ris- eller sojabaserad yoghurtersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat exkl lax.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2394 KJ / 571 kCal
Fett 21 g
Salt 305 g
Kolhydrater 73 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden