Rostad blomkål med morötter i garam masalayoghurt
Rostad blomkål med koksflingor på toppen blir nyttig lunch eller middag. Ackompanjeras fint av färdigstrimlad morotspasta i kryddig garam masalayoghurt. Utmärkt grön ensamrätt men också god med lax.
Ingredienser
4 portioner
1 medelstort blomkålshuvud (à 800 g)
2 msk olja
salt
svartpeppar
1 dl kokosflingor
Masalayoghurt
1 stor vitlöksklyfta
1 tsk fänkålsfrö
1 tsk chiliflakes
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk gurkmeja
1 tsk garam masala
1 tsk paprikapulver
3 dl turkisk yoghurt
1/2 gurka
2 förp morotspasta (à 250 g)
Till servering
65 g röda mangoldskott
1 lime
basmatiris
liten bit laxfilé
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl lax.
Energi2394 KJ / 571 kCal
Fett21 g
Salt3.05 g
Kolhydrater73 g
Protein15 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer