Pasta pesto med haricots verts
Denna krämiga pasta med egengjord pesto mixar du enkelt ihop med bland annat basilika, solroskärnor och vitlök. Genom att blanda pastan med peston blir den härligt krämig och god. Som tillbehör serverar du nykokta haricots verts och små saftiga körsbärstomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gemelli)
150 g haricots verts (bönor)
250 g körsbärstomater
1 dl fryst basilika
1 dl solroskärnor
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
100 g grana padano flarn
1 dl pastavatten
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2393 KJ / 572 kCal
Fett28.5 g
Salt1.31 g
Kolhydrater53.3 g
Protein22.4 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt otroligt gott!
Tilda
2021-03-22God men lite trist..inget särskilt..
Maria
2016-02-17Jättegott! Vi blev förvånade för först kändes den lite trist. Peston kommer jag absolut att göra till andra pastarätter och det var kanongott att rosta solroskärnorna innan de mixades till peston :)
Johanna
2016-02-10