Pasta pesto med haricots verts

172
7 Klimatsmart
Pasta pesto med haricots verts

Denna krämiga pasta med egengjord pesto mixar du enkelt ihop med bland annat basilika, solroskärnor och vitlök. Genom att blanda pastan med peston blir den härligt krämig och god. Som tillbehör serverar du nykokta haricots verts och små saftiga körsbärstomater.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2016

Pasta pesto med haricots verts

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gemelli)
150 g
haricots verts (bönor)
250 g
körsbärstomater
1 dl
fryst basilika
1 dl
solroskärnor
1
vitlöksklyfta
1/2 dl
olivolja
100 g
grana padano flarn
1 dl
pastavatten
-
salt och peppar

För alla

Rätten är laktosfri.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Rosta solroskärnorna gyllenbruna en kort stund i en het torr stekpanna.

Vad tyckte du om receptet?

172

Kommentarer

Tilda

2021-03-22

Helt otroligt gott!

Maria

2016-02-17

God men lite trist..inget särskilt..

Johanna

2016-02-10

Jättegott! Vi blev förvånade för först kändes den lite trist. Peston kommer jag absolut att göra till andra pastarätter och det var kanongott att rosta solroskärnorna innan de mixades till peston :)

Näringsvärde per portion

Energi 2393 KJ / 572 kCal
Fett 28.5 g
Salt 1.31 g
Kolhydrater 53.3 g
Protein 22.4 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept