Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta pesto med haricots verts

Denna krämiga pasta med egengjord pesto mixar du enkelt ihop med bland annat basilika, solroskärnor och vitlök. Genom att blanda pastan med peston blir den härligt krämig och god. Som tillbehör serverar du nykokta haricots verts och små saftiga körsbärstomater.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ansa och koka haricots verts med pastan när det återstår 2 minuter av koktiden.
  2. Dela tomaterna.
  3. Mixa basilika och solroskärnor med skalad vitlök, olivolja och osten. Tillsätt pastavattnet.
  4. Blanda peston med den nykokta pastan. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera pastan med bönor och tomater.

För alla

Rätten är laktosfri.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Rosta solroskärnorna gyllenbruna en kort stund i en het torr stekpanna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gemelli)
  • 150 g haricots verts
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl fryst basilika
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl olivolja
  • 100 g grana padano flarn
  • 1 dl pastavatten
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2393 kJ / 572 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept