Rostad blomkål med kapris och oliver

11
2 Klimatsmart
Rostad blomkål med kapris och oliver

Ugnsrostad blomkål får tio poäng av tio möjliga. Syrligheten och sältan i olivröran kompletterar blomkålens smaker helt perfekt. Servera tillsammans med ett potatis- och bönmos som gör magen mätt och glad. De saltrostade mandlarna på toppen blir pricken över i:et.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2021

Rostad blomkål med kapris och oliver

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g
potatis
380 g
kokta cannellinibönor
2 dl
havrebaserad matlagningsgrädde
1
grönsaksbuljongtärning
1 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar

Blomkål

1
blomkål (à ca 750 g)
2
rödlökar
1 msk
olivolja

Olivröra

1
förp svarta urkärnade oliver (à 240 g)
2 msk
kapris
20 g
färsk basilika
2 msk
olivolja
1/2 dl
saltrostade mandlar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havrebaserad matlagningsgrädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Elin

2021-04-15

Gillar inte ens blomkål och det här var verkligen supergott! Rostade mandlarna själv och struntade i kapris eftersom jag inte gillar det. TESTA!

Sara

2021-04-05

Mycket gott, kunde varit lite mer av olivröran.

Näringsvärde per portion

Energi 2785 KJ / 661 kCal
Fett 37 g
Salt 3 g
Kolhydrater 61 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept