Rostad blomkål med kapris och oliver

32
8
Rostad blomkål med kapris och oliver

Ugnsrostad blomkål får tio poäng av tio möjliga. Syrligheten och sältan i olivröran kompletterar blomkålens smaker helt perfekt. Servera tillsammans med ett potatis- och bönmos som gör magen mätt och glad. De saltrostade mandlarna på toppen blir pricken över i:et.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2022

Rostad blomkål med kapris och oliver

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g potatis
salt
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
peppar

Blomkål

1 blomkålshuvud (à ca 750 g)
2 rödlökar
1 msk olivolja

Olivröra

1 förp svarta urkärnade oliver (à 290 g)
2 msk kapris
20 g färsk basilika
2 msk olivolja
1/2 dl saltrostade mandlar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havrebaserad matlagningsgrädde.

Receptet har uppdaterats november 2021.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Sara

2022-06-19

Så så så gott! Det är en del moment att göra men det är värt det. Också god att värma igen.

Carina

2022-01-18

mandlarna?

Redaktionen ICAse

2022-01-31

Hej Carina! Japp, de saltrostade mandlarna som du skedar över olivröran och blomkålen som servaras med moset. Smaklig måltid! Hälsningar Michelle

Camilla

2021-11-29

Kan ha varit en av de bästa rätterna någonsin i vegokassen. Otroligt goda smaker - med salta mandlarna som pricken över i! Mums!

Näringsvärde per portion

Energi 2341 KJ / 557 kCal
Fett 31 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 51 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden