Rostad blomkål med kapris och oliver
Ugnsrostad blomkål får högt smakbetyg. Syrligheten och sältan i olivröran kompletterar blomkålens smaker helt perfekt. Servera tillsammans med ett potatis- och bönmos som gör magen mätt och glad. De saltrostade mandlarna på toppen blir pricken över i:et.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2024
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g potatis
salt
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
peppar
Blomkål
1 blomkålshuvud (à ca 750 g)
2 rödlökar
1 msk olivolja
Olivröra
1 förp svarta urkärnade oliver (à 240 g)
2 msk kapris
ca 1/2 kruka basilika
2 msk olivolja
1/2 dl saltrostade mandlar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2341 KJ / 557 kCal
Fett31 g
Salt2.5 g
Kolhydrater51 g
Protein13 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
För att inte gilla vegansk mat direkt, så blev jag överraskad såå himla god denna maträtt är! Även min fru blev förtjust i den.. Lasse & Maria
Lars-erik
2024-11-21Men jösses Amalia, detta var otroligt gott. Stort tack till geniet i ICA:s provkök som kokade ihop det här.
Jonas
2024-04-24Vad jag ser får rätten 4,5 av 5 poäng (stjärnor) av 5 möjliga, inte 10 av 10 som det står i receptet
Kristofer
2024-04-10