Rostad blomkål med kapris och oliver
Ugnsrostad blomkål får tio poäng av tio möjliga. Syrligheten och sältan i olivröran kompletterar blomkålens smaker helt perfekt. Servera tillsammans med ett potatis- och bönmos som gör magen mätt och glad. De saltrostade mandlarna på toppen blir pricken över i:et.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2024
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g potatis
salt
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
peppar
Blomkål
1 blomkålshuvud (à ca 750 g)
2 rödlökar
1 msk olivolja
Olivröra
1 förp svarta urkärnade oliver (à 240 g)
2 msk kapris
20 g färsk basilika
2 msk olivolja
1/2 dl saltrostade mandlar
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havrebaserad matlagningsgrädde.
Receptet har uppdaterats november 2021.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2341 KJ / 557 kCal
Fett31 g
Salt2.5 g
Kolhydrater51 g
Protein13 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Men jösses Amalia, detta var otroligt gott. Stort tack till geniet i ICA:s provkök som kokade ihop det här.
Jonas
2024-04-24Vad jag ser får rätten 4,5 av 5 poäng (stjärnor) av 5 möjliga, inte 10 av 10 som det står i receptet
Kristofer
2024-04-10Goda smakkombinationer!
Maria
2024-01-24