Ugnsrostad blomkål får tio poäng av tio möjliga. Syrligheten och sältan i olivröran kompletterar blomkålens smaker helt perfekt. Servera tillsammans med ett potatis- och bönmos som gör magen mätt och glad. De saltrostade mandlarna på toppen blir pricken över i:et.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2023
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havrebaserad matlagningsgrädde.
Receptet har uppdaterats november 2021.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så så så gott! Det är en del moment att göra men det är värt det. Också god att värma igen.
Sara
2022-06-19mandlarna?
Carina
2022-01-18Hej Carina! Japp, de saltrostade mandlarna som du skedar över olivröran och blomkålen som servaras med moset. Smaklig måltid! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2022-01-31Kan ha varit en av de bästa rätterna någonsin i vegokassen. Otroligt goda smaker - med salta mandlarna som pricken över i! Mums!
Camilla
2021-11-29