Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Köttbullar med citronrostad blomkål

Köttbullar är ett stående inslag på de allra flestas julbord – men har du provat glöggkryddade med blomkål som stekts i olivolja tillsammans med mandel och smaksätts med citron. Köttbullarna är glöggkryddade och du följer bara anvisningen på förpackningen. Mums.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och dela blomkålen i buketter. Ansa och strimla salladslöken fint. Hacka mandeln grovt.
  2. Stek blomkålen i olivoljan 4-5 minuter i en het stekpanna, rör om då och då. Krydda med salt och peppar. Låt mandeln steka med den sista minuten.  Vänd ner salladslöken och pressa över citronen.
  3. Stek köttbullarna i smöret i en stekpanna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Servera blomkålen varm, ljummen eller kall till de nystekta köttbullarna.

Om du vill julkrydda dina egna köttbullar se länk till Julkryddade kycklingköttbullar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria köttbullar.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfria köttbullar.

Tips

Använd finrivet citronskal för högre och fräschare citrussmak.

Ingredienser

Portioner: 4 bufféportioner
  • 1 blomkålshuvud (ca 800 g)
  • 2 salladslökar
  • 1/2 dl hela skalade mandlar
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1/2 citron
  • 395 g glöggkryddade köttbullar
  • 1 msk klarifierat smör (till stekning)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1748 kJ / 418 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer