Rostad blomkål med currydipp
Mer dipp åt alla! En härligt krämig currydipp passar utmärkt ihop med den knapriga blomkålen. Ihop med den söta majsen, de nötiga pumpakärnorna och de syrliga syltlökarna täcker denna rätt alla spektran gällande både smak och konsistens. Rätten blir komplett med nykokt ris och fräscha salladsblad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2018
Ingredienser
4 portioner
ca 800 g blomkål
1 förp majskorn (à 340 g)
1 msk olivolja
salt
peppar
1 ask färsk persilja (à 20 g)
1/2 dl ströbröd
1/2 dl pumpakärnor
4 port ris
Currydipp
1 dl syltlök
2 dl crème fraiche
1 msk curry
Till servering
2 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2504 KJ / 598 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater71 g
Protein14 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Dippen var inte så god, resten var bra men blev lite torrt utan dipp.
Kamilla
2018-09-07Något saknas. Rekommenderar att lägga till något mer.
Solveig
2018-09-07Currydippen är jättemärklig - annars helt ok
Charlotta
2018-08-27