Rostad blomkål med currydipp

7
4
Rostad blomkål med currydipp

Mer dipp åt alla! En härligt krämig currydipp passar utmärkt ihop med den knapriga blomkålen. Ihop med den söta majsen, de nötiga pumpakärnorna och de syrliga syltlökarna täcker denna rätt alla spektran gällande både smak och konsistens. Rätten blir komplett med nykokt ris och fräscha salladsblad!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2018

Rostad blomkål med currydipp

Ingredienser

4 portioner
ca 800 g
blomkål
1
förp majskorn (à 340 g)
1 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
1
ask färsk persilja (à 20 g)
1/2 dl
ströbröd
1/2 dl
pumpakärnor
4
port ris

Currydipp

1 dl
syltlök
2 dl
crème fraiche
1 msk
curry

Till servering

2
hjärtsallad

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna currydippen med rostad lök.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Kamilla

2018-09-07

Dippen var inte så god, resten var bra men blev lite torrt utan dipp.

Solveig

2018-09-07

Något saknas. Rekommenderar att lägga till något mer.

Charlotta

2018-08-27

Currydippen är jättemärklig - annars helt ok

Näringsvärde per portion

Energi 2504 KJ / 598 kCal
Fett 27 g
Salt 2 g
Kolhydrater 71 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden