Helstekt blomkål med curry, chili och vitlök

19
1
Helstekt blomkål med curry, chili och vitlök

En hel solgul blomkål lyser upp middagsbordet vilken vardagskväll som helst. Med färg och smak från curry och chili så får blomkålen en kryddstark indisk smakprofil som matchas mot en fetaostkräm med både sötma och sälta. En lättlagad grön rätt där blomkålen i stort sett sköter sig själv i ugnen.

Helstekt blomkål med curry, chili och vitlök

Ingredienser

4 portioner
1 blomkål (à ca 800 g)
75 g rumsvarmt smör
1 tsk curry
1 tsk chiliflakes
2 krm salt
1 vitlöksklyfta
skalet av 1/2 citron
1 tsk färskpressad citronsaft

Fetaostkräm

100 g färskost av cream cheesetyp
2 msk turkiskt yoghurt
1 tsk honung
75 g fetaost
salt
peppar

Till servering

citronklyftor

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: väl laktosfria produkter av smör, färskost, turkisk yoghurt och fetaost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentar

Gabriel

2021-04-05

Jag är i vanliga fall ett stort fan av bakad blomkål, men detta var ingen hit. Man får nog räkna med dubbel tillagningstips om man vill få ut den genombakad, och tycker inte heller sen att det blev särskilt intressant.

Näringsvärde per portion

Energi 1355 KJ / 323 kCal
Fett 27.5 g
Salt 2.3 g
Kolhydrater 8.7 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden