Hoppa till sidans innehåll
UNDER 60 MIN | Medel

Helstekt blomkål med curry, chili och vitlök

En hel solgul blomkål lyser upp middagsbordet vilken vardagskväll som helst. Med färg och smak från curry och chili så får blomkålen en kryddstark indisk smakprofil som matchas mot en fetaostkräm med både sötma och sälta. En lättlagad grön rätt där blomkålen i stort sett sköter sig själv i ugnen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Ansa blomkålen och ställ den i en ugnssäker form. Blanda rumsvarmt smör med kryddorna och pressa i vitlöken, riv i citronskalet och pressa i saften. Gnid in hela blomkålen med smörblandningen. 
  3. Baka mitt i ugnen 10 minuter. Sänk värmen till 150°C och baka ytterligare ca 40 minuter tills blomkålen är gyllenbrun på utsidan. Ös med smöret några gånger under tillagningen. 
  4. Fetaostkräm: Blanda färskost, yoghurt, honung och smula i fetaosten. Smaka av med salt och peppar.  
  5. Till servering: Skär blomkålen i grova skivor, klicka på kräm. Servera med citronklyfor att pressa över.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: väl laktosfria produkter av smör, färskost, turkisk yoghurt och fetaost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 blomkål (à ca 800 g)
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 krm salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • skalet av 1/2 citron
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
Fetaostkräm
  • 100 g färskost av cream cheesetyp
  • 2 msk turkiskt yoghurt
  • 1 tsk honung
  • 75 g fetaost
  • salt
  • peppar
Till servering
  • citronklyftor
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1355 kJ / 323 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer