Helstekt blomkål med curry, chili och vitlök

11
0
Helstekt blomkål med curry, chili och vitlök

En hel solgul blomkål lyser upp middagsbordet vilken vardagskväll som helst. Med färg och smak från curry och chili så får blomkålen en kryddstark indisk smakprofil som matchas mot en fetaostkräm med både sötma och sälta. En lättlagad grön rätt där blomkålen i stort sett sköter sig själv i ugnen.

Skriv ut
Helstekt blomkål med curry, chili och vitlök

Ingredienser

4 portioner
1
blomkål (à ca 800 g)
75 g
rumsvarmt smör
1 tsk
curry
1 tsk
chiliflakes
2 krm
salt
1
vitlöksklyfta
skalet av 1/2
citron
1 tsk
färskpressad citronsaft

Fetaostkräm

100 g
färskost av cream cheesetyp
2 msk
turkiskt yoghurt
1 tsk
honung
75 g
fetaost
-
salt
-
peppar

Till servering

citronklyftor

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: väl laktosfria produkter av smör, färskost, turkisk yoghurt och fetaost.
Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1355 KJ / 323 kCal
Fett 27.5 g
Salt 2.3 g
Kolhydrater 8.7 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept