Rostad blomkål med currydipp

Betyg 3.1 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Rostad blomkål med currydipp

Mer dipp åt alla! En härligt krämig currydipp passar utmärkt ihop med den knapriga blomkålen. Ihop med den söta majsen, de nötiga pumpakärnorna och de syrliga syltlökarna täcker denna rätt alla spektran gällande både smak och konsistens. Rätten blir komplett med nykokt ris och fräscha salladsblad!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2018

Rostad blomkål med currydipp

Ingredienser

4 portioner
ca 800 g blomkål
1 förp majskorn (à 340 g)
1 msk olivolja
salt
peppar
1 ask färsk persilja (à 20 g)
1/2 dl ströbröd
1/2 dl pumpakärnor
4 port ris

Currydipp

1 dl syltlök
2 dl crème fraiche
1 msk curry

Till servering

2 hjärtsallad

Gör så här

00:15:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Dippen var inte så god, resten var bra men blev lite torrt utan dipp.

    Kamilla

  • Något saknas. Rekommenderar att lägga till något mer.

    Solveig

  • Currydippen är jättemärklig - annars helt ok

    Charlotta

Näringsvärde per portion

Energi2504 KJ / 598 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater71 g
Protein14 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Rostad blom- och grönkål
    Betyg 4.8 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Curryrostad blomkål i salladsblad
    Betyg 4.2 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Toskansk bönsoppa
    Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad