Merguez med grön ärthummus och kumminrostad blomkål

2
1
Merguez med grön ärthummus och kumminrostad blomkål

Orientaliska smaker och dofter trängs i köket! Den knallgröna ärthummusen blir ett perfekt tillbehör till den smakrika korven och rostad blomkål med smak av spiskummin.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2012

Merguez med grön ärthummus och kumminrostad blomkål

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
300 g blomkålshuvud
1 tsk spiskummin
520 g merquez (korv)
75 g bistrosallad

Ärthummus

ca 250 g gröna ärtor
1 kruka mynta
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.
Gör glutenfri: använd ris eller quinoa.

Gör så här

Tips

Den knallgröna ärthummusen med smak av mynta passar lika bra här som till fiskrätten eller grillsäsongen!

Kockknepet: För att undvika att korven spricker när du steker kan du lägga korven i pannan medan pannan fortfarande är kall. Är din korv av den sprättande varianten, lägg på ett lock så lugnar den ner sig!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Anna

2022-12-26

Smakrikt och supergott. Ärtkrämen passade perfekt till och gav ”svalka” till den heta korven.

Näringsvärde per portion

Energi 2390 KJ / 810 kCal
Fett 50 g
Kolhydrater 621 g
Protein 253 g
Läs mer om näringsvärden