Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Merguez med grön ärthummus och kumminrostad blomkål

Orientaliska smaker och dofter trängs i köket! Den knallgröna ärthummusen blir ett perfekt tillbehör till den smakrika korven och rostad blomkål med smak av spiskummin.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ris eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ärthummus: Tina ärterna genom att lägga dem i en sil och spola dem under kranen. Mixa dem med mynta, skalad vitlök och olivolja, smaka av med salt och peppar.
  3. Skär blomkålen i mindre bitar. Rosta dem i en stekpanna och krydda med spiskummin, salt och peppar.
  4. Stek korven och servera med ärthummus, ris och de rostade grönsakerna blandade med salladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.
Gör glutenfri: använd ris eller quinoa.

Tips

Den knallgröna ärthummusen med smak av mynta passar lika bra här som till fiskrätten eller grillsäsongen!

Kockknepet: För att undvika att korven spricker när du steker kan du lägga korven i pannan medan pannan fortfarande är kall. Är din korv av den sprättande varianten, lägg på ett lock så lugnar den ner sig!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 300 g blomkålshuvud
  • 1 tsk spiskummin
  • 520 g merquez (korv)
  • 75 g bistrosallad
Ärthummus
  • ca 250 g gröna ärter
  • 1 kruka mynta
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2390 kJ / 810 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer