Merguez med grön ärthummus och kumminrostad blomkål
Orientaliska smaker och dofter trängs i köket! Den knallgröna ärthummusen blir ett perfekt tillbehör till den smakrika korven och rostad blomkål med smak av spiskummin.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2012
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
300 g blomkålshuvud
1 tsk spiskummin
520 g merquez (korv)
75 g bistrosallad
Ärthummus
ca 250 g gröna ärtor
1 kruka mynta
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2390 KJ / 810 kCal
Fett50 g
Kolhydrater62.1 g
Protein25.3 g
Kommentar
Smakrikt och supergott. Ärtkrämen passade perfekt till och gav ”svalka” till den heta korven.
Anna
2022-12-26