Merguez med grön ärthummus och kumminrostad blomkål

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Merguez med grön ärthummus och kumminrostad blomkål

Orientaliska smaker och dofter trängs i köket! Den knallgröna ärthummusen blir ett perfekt tillbehör till den smakrika korven och rostad blomkål med smak av spiskummin.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2012

Merguez med grön ärthummus och kumminrostad blomkål

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller annat gryn
300 g  blomkålshuvud
1 tsk  spiskummin
520 g  merquez (korv)
75 g  bistrosallad

Ärthummus

ca 250 g  gröna ärtor
1   kruka mynta
2   vitlöksklyftor
4 msk  olivolja
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Smakrikt och supergott. Ärtkrämen passade perfekt till och gav ”svalka” till den heta korven.

Anna

2022-12-26

Näringsvärde per portion

Energi2390 KJ / 810 kCal
Fett50 g
Kolhydrater62.1 g
Protein25.3 g

Testa liknande recept

Papadums med ärthummus, tomatsylt och mynta
Betyg 1.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grön ärthummus
Betyg 2.9 av 5.
56 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lammkorv på vitlöksbaugette och myntahummus
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad blomkål, laxschnitzel och ärtkräm med chili
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig ärtpasta med räkor
Betyg 3 av 5.
88 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig ravioli med sparris och grön sås
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga