Grön ärthummus på rågbröd med räkor och tahinisås

3
0
Grön ärthummus på rågbröd med räkor och tahinisås

Dags för mellis? Med denna gröna, näringsrika skönhet piggar du upp vilket mellanmål som helst! Gör en frisk ärthummus på söta gröna ärtor och färsk mynta och servera som smörrebröd på en skiva rågbröd tillsammans med räkor, kokt ägg och len tahinisås.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Grön ärthummus på rågbröd med räkor och tahinisås

Ingredienser

4 portioner

Ärthummus

500 g
tinade frysta gröna ärtor
1/2 dl
rapsolja
2 msk
färskpressad citronjuice
1/2
kruka mynta (+ extra till garnering)
2
ägg
1 1/2 msk
tahini
2 - 3 msk
vatten
3 tsk
japansk soja
4
skivor rågbröd
4 dl
skalade räkor (4 dl motsvarar ca 250 g skalade räkor)
-
salladsblad
1 - 2 msk
riven pepparrot
-
salt
-
svartpeppar

Till servering

citronklyftor

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Näringsvärdet är beräknat utan citronklyftor till servering.

Gör så här

Tips

Byt ut räkorna mot rökt lax, kalkon eller zucchini zoodles, det vill säga finstrimlad zucchini.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1618 KJ / 386 kCal
Fett 18 g
Salt 3 g
Kolhydrater 27 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept