Grön ärthummus på rågbröd med räkor och tahinisås
Dags för mellis? Med denna gröna, näringsrika skönhet piggar du upp vilket mellanmål som helst! Gör en frisk ärthummus på söta gröna ärtor och färsk mynta och servera som smörrebröd på en skiva rågbröd tillsammans med räkor, kokt ägg och len tahinisås.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021
Ingredienser
4 portioner
Ärthummus
500 g tinade frysta gröna ärtor
1/2 dl rapsolja
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 kruka mynta (+ extra till garnering)
2 ägg
1 1/2 msk tahini
2 - 3 msk vatten
3 tsk japansk soja
4 skivor rågbröd
4 dl skalade räkor (4 dl motsvarar ca 250 g skalade räkor)
salladsblad
1 - 2 msk riven pepparrot
salt
svartpeppar
Till servering
citronklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1618 KJ / 386 kCal
Fett18 g
Salt3 g
Kolhydrater27 g
Protein24 g
Kommentarer