Grön ärthummus på rågbröd med räkor och tahinisås

Dags för mellis? Med denna gröna, näringsrika skönhet piggar du upp vilket mellanmål som helst! Gör en frisk ärthummus på söta gröna ärtor och färsk mynta och servera som smörrebröd på en skiva rågbröd tillsammans med räkor, kokt ägg och len tahinisås.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Ingredienser
4 portioner
Ärthummus
500 g tinade frysta gröna ärtor
1/2 dl rapsolja
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 kruka mynta (+ extra till garnering)
2 ägg
1 1/2 msk tahini
2 - 3 msk vatten
3 tsk japansk soja
4 skivor rågbröd
4 dl skalade räkor (4 dl motsvarar ca 250 g skalade räkor)
salladsblad
1 - 2 msk riven pepparrot
salt
svartpeppar
Till servering
citronklyftor
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Näringsvärdet är beräknat utan citronklyftor till servering.
Gör så här
Tips
Byt ut räkorna mot rökt lax, kalkon eller zucchini zoodles, det vill säga finstrimlad zucchini.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1618 KJ / 386 kCal
Fett18 g
Salt3 g
Kolhydrater27 g
Protein24 g
Kommentarer