Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Grön blomkålssoppa

Gör en enkel och värmande soppa på blomkål och broccoli. Mustig, mättande och ljuvligt god! Toppa soppan med rostade pumpakärnor och krispiga grönkålschips, och servera gärna med en bit bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Skär broccolin i mindre bitar. Lägg i en kastrull med buljong och vatten, koka ca 10 minuter. Tillsätt den Rostade blomkålen (ej grönkålen), ev vitt vin och kryddor och mixa slät. Koka upp, späd ev med vatten.
  2. Stek pumpakärnorna och grönkålen i en torr panna tills kålen är krispig och kärnorna fått lite färg. Toppa soppan med fräset.
  3. Till servering: Servera gärna med bröd.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
Redan färdigt
  • 1/2 sats rostad blom- och grönkål (se länk i steg 1)
  • 250 g broccoli
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 8 dl vatten
  • ev 1/2 dl vitt vin
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 dl pumpakärnor
Till servering
  • ev bröd

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer