Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Elkes och Mallas kål

Elkes grönkålsmos och Mallas blomkålsmos är två tjusiga dagen efterrätter som går snabbt att tillaga. Alla har vi rester efter julborden, varför inte prova på en värmande skål med mos på grönkål, kalkon julskinka och potatismos!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Elkes grönkålsmos: Blanda mos med förvälld och hackad grönkål med uppvärmda skivor av julskinka och rester från julkalkonen.
  2. Mallas blomkålsmos: Koka blomkål med hönsbuljong, mixa den slät med en god olivolja med en mixerstav. Rör i riven parmesanost och persilja eller basilika. Servera med lite flingsalt på toppen i en vacker skål.

Ingredienser

Grönkålsmos
  • potatismos
  • förvälld och hackad grönkål
  • julskinka
  • julkalkon
Blomkålsmos
  • 500 g blomkål
  • hönsbuljong
  • olivolja
  • 75 g riven parmesanost
  • persilja eller basilika
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan