Rostad bellaverde med kikärtskräm
Lust att testa något nytt? Vad bra! Här kommer nämligen en rätt som förmodligen inte tillhör det vanliga; ugnsrostad bellaverde ihop med en kikärtskräm! Krämen består av kikärtor och majonnäs, och smaksätts med vitlök, jalapeño och sesamfrön. En syrlig sallad och rostade hasselnötter blir som grädden på moset!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2023
Ingredienser
4 portioner
Kikärtskräm
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 vitlöksklyfta
2 msk sesamfrö
2 msk jalapeño
1/2 dl majonnäs
2 msk vatten
salt
peppar
4 port ris
Bellaverde
2 förp bellaverde broccoli (à 200 g)
1 msk olja
Sallad
150 g rättika
1/2 msk olja
1 msk rödvinsvinäger
65 g spenat
1/2 dl rostade hasselnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2256 KJ / 539 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater60 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Extremt gott och mättande. Krydda på med mycket vitlök så blir det godare.
Adam
2021-05-19