Rostad bakpotatis med dill- och räkröra

Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Rostad bakpotatis med dill- och räkröra

Vi tjuvstartar sommaren lite med dessa klassiska smaker som hör favorithögtiden till. Räkor, rom och dill. Bara dessa får det att vattnas i munnen, och de blandas med smetanan och citron. Ät ihop med ugnsrostad bakpotatis, och häll upp något gott i glasen. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2020

Rostad bakpotatis med dill- och räkröra

Ingredienser

2 portioner
2 bakpotatisar
1 tsk olja
salt
peppar
170 g handskalade räkor i lake
75 g sockerärtor
20 g färsk dill
75 g ishavsrom
1 dl smetana
1 citron

Gör så här

00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Mycket enkelt och gott!

    Mitra

  • Jätte bra och enkelt.

    John eric

Näringsvärde per portion

Energi2204 KJ / 526 kCal
Fett27 g
Salt4 g
Kolhydrater44 g
Protein24 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Skaldjurscheesecake
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Enkel skaldjurssoppa
    Betyg 4.1 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Räkstuvning
    Betyg 3.8 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad