Räkstuvning

Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
1
Räkstuvning

En smarrig röra med hela räkor och dill som får en piffig accent av cayennepeppar. Du gör stuvningen direkt i pannan, med majsstärkelse och grädde, och serverar förslagsvis med en stabil ugnsomelett.

Räkstuvning

Ingredienser

4 portioner
2   bananschalottenlökar
1 msk  smör
1 msk  majsstärkelse
3 dl  vispgrädde
580 g  räkor i lake
1   kruka dill
salt och peppar
cayennepeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat

Kommentar

Var ska jag hälla pannan och vad gör jag med resten av dillen?

Per-elof

2022-10-04

Näringsvärde per portion

Energi1620 KJ / 390 kCal
Fett34 g
Salt3 g
Kolhydrater5 g
Protein17 g

Testa liknande recept

Ägghalvor med räk- och oströra
Betyg 4.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räktoast med cream-cheese
Betyg 4.1 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunnbrödswrap med räkor och kikärtsstomp
Betyg 3.8 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig laxgryta med räkor och dill
Betyg 4.5 av 5.
77 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Räk- och paprikapasta
Betyg 3.9 av 5.
43 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisksoppa med tomat, fänkål och inkokt lax
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga