Räkstuvning | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Räkstuvning

En smarrig röra med hela räkor och dill som får en piffig accent av cayennepeppar. Du gör stuvningen direkt i pannan, med majsstärkelse och grädde, och serverar förslagsvis med en stabil ugnsomelett.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Fräs mjuk i smöret i en stekpanna.
  2. Blanda majsstärkelse och grädde och häll pannan. Låt sjuda i några minuter under omrörning.
  3. Häll av räkorna och hacka hälften av dillen. Vänd ner i stuvningen och smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
  4. Server gärna till Omelett i ugn.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 bananschalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk majsstärkelse
  • 3 dl vispgrädde
  • 580 g räkor i lake
  • 1 kruka dill
  • salt och peppar
  • cayennepeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1620 kJ / 390 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept