Rosmarinstekta kotletter med svampsås och mos

En gräddig svampsås kan rädda vilken måltid som helst! Här serveras den som ett utmärkt komplement till ett fluffigt mos och stekta kotletter smaksatta med rosmarin. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2020

Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
2 palsternackor (à ca 140 g)
2 dl mjölk
Sås
250 g champinjoner
1 rödlök
1/2 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk japansk soja
salt
peppar
4 skivor fläskkotlett
2 tsk olja
2 tsk rosmarin
65 g mangold
Gör så här
00:05:00
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2654 KJ / 634 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater59 g
Protein41 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer