Rosmarinstekta kotletter med svampsås och mos

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Rosmarinstekta kotletter med svampsås och mos

En gräddig svampsås kan rädda vilken måltid som helst! Här serveras den som ett utmärkt komplement till ett fluffigt mos och stekta kotletter smaksatta med rosmarin. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2020

Rosmarinstekta kotletter med svampsås och mos

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g  mjölig potatis
2   palsternackor (à ca 140 g)
2 dl  mjölk

Sås

250 g  champinjoner
1   rödlök
1/2 msk  olja
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
1 msk  japansk soja
salt
peppar
4   skivor fläskkotlett
2 tsk  olja
2 tsk  rosmarin
65 g  mangold

För alla

Fri från gluten och ägg.  
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.  
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2654 KJ / 634 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater59 g
Protein41 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Stekt kotlett med choronsås och rostad potatis
Betyg 3.4 av 5.
134 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kotlett i tomat- och olivsås
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt kotlett med chilimajonnäs
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kotlett med romescosås och klyftpotatis
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt kotlett med tomatsallad
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga