Rosmarinstekta kotletter med svampsås och mos

1
0
Rosmarinstekta kotletter med svampsås och mos

En gräddig svampsås kan rädda vilken måltid som helst! Här serveras den som ett utmärkt komplement till ett fluffigt mos och stekta kotletter smaksatta med rosmarin. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2020

Rosmarinstekta kotletter med svampsås och mos

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g
mjölig potatis
2
palsternackor (à ca 140 g)
2 dl
mjölk

Sås

250 g
champinjoner
1
rödlök
1/2 msk
olja
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1 msk
japansk soja
-
salt
-
peppar
4
skivor fläskkotlett
2 tsk
olja
2 tsk
rosmarin
65 g
mangold

För alla

Fri från gluten och ägg.  
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.  
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2654 KJ / 634 kCal
Fett 24 g
Salt 2 g
Kolhydrater 59 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept