Rosmarinstekta kotletter med svampsås och mos
En gräddig svampsås kan rädda vilken måltid som helst! Här serveras den som ett utmärkt komplement till ett fluffigt mos och stekta kotletter smaksatta med rosmarin. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2020
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
2 palsternackor (à ca 140 g)
2 dl mjölk
Sås
250 g champinjoner
1 rödlök
1/2 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk japansk soja
salt
peppar
4 skivor fläskkotlett
2 tsk olja
2 tsk rosmarin
65 g mangold
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2654 KJ / 634 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater59 g
Protein41 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer