Rosmarinstekt ytterfilé med jordärtskockor och fetaostkräm

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Rosmarinstekt ytterfilé med jordärtskockor och fetaostkräm

Rosmarinstekt ytterfilé passar utmärkt ihop med söta, rostade jordärtskockor. Servera med den stekta salladen samt fetakrämen med sesamfrön som adderar en härlig nötig smak. Ät och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2020

Rosmarinstekt ytterfilé med jordärtskockor och fetaostkräm

Ingredienser

4 portioner

Rostade rotfrukter

300 g  jordärtskockor
900 g  mandelpotatis
1 msk  olja
salt
peppar

Fetaostkräm

2 msk  sesamfrön
150 g  fetaost
2 dl  matyoghurt

Kött och sallad

2   hjärtsallad
1 msk  olja
ca 600 g  fläskytterfilé
1/2   kruka rosmarin

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost. Välj laktosfri yoghurt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2908 KJ / 696 kCal
Fett29 g
Salt4 g
Kolhydrater61 g
Protein42 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Fläskytterfilé med brysselkål
Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskytterfilé med avokadobea
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskytterfilé med vitlökskräm
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskytterfilé med rostade rotfrukter och sötsur löksås
Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskytterfilé med dragonkräm
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga