Rosmarinstekt ytterfilé med jordärtskockor och fetaostkräm

3
0
Rosmarinstekt ytterfilé med jordärtskockor och fetaostkräm

Rosmarinstekt ytterfilé passar utmärkt ihop med söta, rostade jordärtskockor. Servera med den stekta salladen samt fetakrämen med sesamfrön som adderar en härlig nötig smak. Ät och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2020

Rosmarinstekt ytterfilé med jordärtskockor och fetaostkräm

Ingredienser

4 portioner

Rostade rotfrukter

300 g
jordärtskockor
900 g
mandelpotatis
1 msk
olja
-
salt
-
peppar

Fetaostkräm

2 msk
sesamfrön
150 g
fetaost
2 dl
matyoghurt

Kött och sallad

2
hjärtsallad
1 msk
olja
ca 600 g
fläskytterfilé
1/2
kruka rosmarin

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost. Välj laktosfri yoghurt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2908 KJ / 696 kCal
Fett 29 g
Salt 4 g
Kolhydrater 61 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept