Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Fikoncarpaccio med pinjenötter och ostcrisp

Fikoncarpaccio med pinjenötter och ostcrisp passar fint som snacks på glöggminglet. Söta fikon, salta nötter och krispiga ostchips är en oslagbar smakkombination.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Riv osten. Lägg ut den i ett tunt lager på bakplåtspapper på en plåt. Sätt in i mitt i ugnen 8-10 minuter.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelvärme.
  4. Skär fikonen i tunna skivor och lägg ut på assietter eller ett stort serveringsfat.
  5. Ringla över balsamico och olivolja. Salta och peppra och strö över pinjenötterna.
  6. Toppa med körvelkvistar och brutna ostchips.

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut västerbottensost mot mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl Västerbottensost
  • 1 dl pinjenötter
  • 8 färska fikon
  • 1 msk crema di balsamico
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt och peppar
  • 1 kruka körvel
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1674 kJ / 400 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer